2024. április 26., péntek

Remek a párharcokban, fürge és agresszív

Fejős Áron megszerezte második gólját az NB II-ben

Fejős Áron Magyarkanizsán, a nagybátyjától tanulta a foci alapjait, 17 évesen viszont már a magyar másodosztályban érdekelt Kaposvár felnőttcsapatában kap lehetőséget. A hétvégén a 62. percben lépett pályára a Szolnok otthonában, két perccel később pedig megszerezte csapata szépítőgólját, a vereség ellenére ismét jó benyomást tett. A két éve Kaposváron tartózkodó tehetség korábban már szerepelt a magyar U17-es válogatottban, április 21. és 23. között viszont már az U18-as keret edzőtáborában vett részt csapattársával Borsi Bencével együtt.

Hol ismerkedtél meg a foci alapjaival, hogyan és mikor kerültél Kaposvárra?

Magyarkanizsán sajátítottam el az alapokat, első edzőm a nagybátyám, Vajda Attila volt. Második éve vagyok Kaposváron. Az, hogy idekerültem, egészen váratlanul és gyorsan történt: egy átlagos napnak indult az egész, ha jól emlékszem, németórám volt, mikor megcsörrent a telefonom, felvettem, és mondták, hogy Kaposváron próbajátékon vehetek részt.

Milyen út vezetett a felnőttcsapatig, minek köszönheted, hogy ilyen fiatalon rendszeresen lehetőséget kapsz egy másodosztályú csapatban?

A tavalyi évet nagyon jól zártam az U17-es csapatban, ennek folyományaként nyáron megkerestek, és hívtak, hogy menjek a felnőttcsapatba. Sok mindenkinek köszönhetem, hogy eljutottam a felnőttcsapatig, és már 17 éves koromban bemutatkozhattam az NB II-ben.

Hogy érzed magad Kaposváron?

Remekül érzem magam, főként a csapategység miatt.

Hogyan értékelnéd a NB II-ben nyújtott teljesítményed?

Elfogadhatónak tartom eddigi teljesítményem, ugyan vannak kisebb hullámvölgyek, de összességében elégedett vagyok magammal.

Milyen pozíción érzed magad leginkább otthonosan, miket tartasz a legnagyobb erényeidnek?

Csatárposzton érzem magam otthon, erényemnek tartom a fürgeségem, az agresszivitásom és hogy a párharcokból jól jövök ki.

A teljesítményed nem maradt észrevétlen, a korosztályos válogatottaknál is rendszeresen fölmerül a neved, a napokban az U18-as korosztály edzőtáborában voltál Telkiben.

Nem beszéltem a szövetségi edzővel, csak egy meghívót kaptam és Prukner László, az edzőm szólt, hogy mennem kell.

Ha már a válogatott szakvezetőjének megakadt a szeme rajtad, valószínűleg a többi magyar klub, illetve külföldi együttesek is érdeklődésére is számot tarthatsz. Voltak már megkereséseid, lehet-e tudni valamit a jövődről?

Komoly megkeresés még nem volt, de nem is szeretnék nagyon előre tervezni.

Ha lenne lehetőséged külföldre szerződni, melyik országot választanád?

A spanyol, valamint a német bajnokságban szeretném kipróbálni magam.