2024. április 26., péntek

A forma hangja Óbecsén

Kiállítással kezdődik, koncert- és előadássorozattal folytatódik az óbecsei Városi Múzeum A forma hangja elnevezésű, izgalmasnak ígérkező rendezvénye. Pénteken 19 órakor nyílik meg az a kiállítás, amely a múzeum birtokában lévő régi hangszereket, a város zenei életét bemutató fényképeket, dokumentumokat teszi közszemlére, de helyet kap a kiállítóteremben két monumentális, újrahasznosított anyagokból összeállított, működőképes hangszóró is – egy-egy „éneklő” férfi és női szobor.

A pénteki kiállításmegnyitón fellép az óbecsei Schola Cantorum kórus is. Április 30-án a Petar Konjović Zeneiskola, május 15-én az Önkéntes Tűzoltók Fúvószenekara, május 22-én az általános iskolák énekkarai, május 29-én Damir Jazvin gitáros, június 5-én a BiS Acoustic lép fel, június 12-én pedig Aleksandar Dinić fantáziaestjére térhet be a közönség a múzeumba.

A rendezvény ideje alatt az intézmény munkatársai a zenéhez és Óbecse zenetörténetéhez kapcsolódó előadásokat is tartanak majd, ezek témáiról és időpontjairól a Városi Múzeum közösségi oldalán lehet tájékozódni.