2024. április 26., péntek

Félezer fiatal tehetség muzsikál majd a kastélyban

Ez a kastély lesz a házigazdája a Fantast zenei vetélkedőnek (Fotó: Fehér Rózsa)

Ez a kastély lesz a házigazdája a Fantast zenei vetélkedőnek (Fotó: Fehér Rózsa)

Negyedik alkalommal szerveznek nemzetközi zenei vetélkedőt az Óbecse mellett lévő Dunđerski-kastélyban. A szervező az óbecsei Petar Konjović Zeneiskola, amely félezer résztvevőre – az első verseny létszámának a kétszeresére – számít az idén.

A zenei vetélkedő már az első évben, 2012-ben nagy visszhangra talált, és a hatalmas érdeklődés miatt tavaly már egy egész hetet kellett áldozni a verseny lebonyolítására. Ahogy a fellépők mezőnye, úgy a zsűri összetétele is nemzetközi lesz, a diákok pedig zongorán, harmonikán, hegedűn, gitáron és tamburán mérhetik össze tehetségüket. Az idei versenyhetet is a Városi Színházban sorra kerülő hangverseny fogja megnyitni, ezen az óbecsei zeneiskola egykori diákjai lépnek majd fel.

A zenei vetélkedő amellett, hogy lehetőséget ad a régió fiatal zenetehetségeinek a bemutatkozásra, nagyban hozzájárul Óbecse egyik legértékesebb, legszebb idegenforgalmi látványosságának a népszerűsítéséhez is. A szervezők ezúttal is a kastélyhoz és annak kivételes akusztikájú díszterméhez méltó, korhű jelmezekbe bújt hoszteszekkel varázsolnak majd felejthetetlen hangulatot a fellépőknek, kísérőtanároknak és hallgatóknak.

A Fantast 2015 elnevezésű zeneverseny május 11-én kezdődik és 18-áig tart. Azok, akik szeretnének részt venni a megmérettetésen, április 20-áig küldhetik el jelentkezésüket a szervezőknek.