2024. április 19., péntek

Őszre jelzőlámpa a baraparti iskolánál

Az adai korzóra nyártól már csak az üzlettulajdonosok hajthatnak be járművel

Ada község biztonsági tanácsa legutóbbi ülésén úgy döntött, hogy szeptember elsejéig az önkormányzat felállít egy közlekedési lámpát az adai Cseh Károly Általános Iskola II. számú épületénél, közismert nevén a baraparti iskolánál. Bilicki Zoltán adai polgármester, a biztonsági tanács elnöke elmondta, hogy azért döntöttek a jelzőlámpa felállításáról, hogy biztonságosabbá tegyék az iskolások átkelését a forgalomtól zsúfolt úton.

A polgármester megjegyezte, hogy az elkövetkező másfél hónapban a tartományi gazdasági titkárság közzétesz egy pályázatot, amelyre a helyi önkormányzat pályázni fog. Elsődlegesen ebből a pályázati pénzből szeretnék biztosítani a pénz a beruházás finanszírozásához. Bilicki Zoltán hozzátette, hogy amennyiben sikertelenek lesznek a pályázaton, akkor a helyi önkormányzat saját eszközeiből fogja azt finanszírozni. A szemafort ugyanis szeptember elsejéig, a következő tanév kezdetéig üzembe kívánják helyezni az általános iskolánál.

– A községi biztonsági tanács úgy döntött, hogy az adai korzóra megtiltjuk a járműveknek a behajtását. Azzal, hogy azok a polgárok, akiknek a korzón van üzletük és ingatlanuk, kapnak olyan felhatalmazását, amely az autójukban elhelyezve mentesíti őket a büntetés alól. Azzal, hogy ők is csak a saját üzlethelyiségük ellátásának idejére használhatják a korzó területét, vagyis ott nem parkolhatnak. Azt, aki engedély nélkül behajt a korzóra, megbüntetik a rendőrök. Az intézkedést nyártól lesz érvényben – nyilatkozta Bilicki Zoltán.