2024. április 26., péntek

Szépségek a kosárpályán

Szerbia legszebb hölgyei jótékonysági kosárlabda-mérkőzést fognak játszani – Az akció egyik kedvezményezettje a bácsfeketehegyi Izida

Április 15-én Belgrádban jótékonysági kosárlabda-mérkőzést rendeznek a Miss Yu cég szervezésében. A mérkőzésen a cég által menedzselt hölgyek, köztük a bácsfeketehegyi származású Marija Ćetković, a Miss Serbia cím hordozója is pályára lép majd. A mérkőzés bevételéből az autista gyerekek gyógykezelésével foglalkozó belgrádi LIX egyesületet és a bácsfeketehegyi Izida Anya- és Gyermekvédelmi Társulatot fogják támogatni. Az Izida fogyatékkal élő gyerekekkel foglalkozik, céljaik között szerepel a gyerekek minél magasabb fokú integrálása a társadalomba.

A jótékonysági kosárlabda-mérkőzés és a bácsfeketehegyi szervezet megsegítése a szépségkirálynő Marija ötlete volt, számolt be lapunknak Papp Julianna, az Izida elnöke.

– A legutóbbi szépségkirálynő-választáson falubelinket, Marija Ćetkovićot megválasztották Szerbia szépének. Ő egyébként válogatott kosárlabdázó is volt, s innen a jótékonysági kosárlabda-mérkőzés ötlete. A mérkőzéssel sérült emberek és gyerekek megsegítését tűzték ki célul, s Marija a bácsfeketehegyi Izidát ajánlotta az akció egyik kedvezményezettjének. Nagyon szép tőle, hogy nem feledkezett meg róla, hogy szülőfalujában is van egy olyan szervezet, amely sérült gyerekekkel foglalkozik – mondta el Papp, majd arról is szólt, hogy az Izida számára nagyon jól jön ez a támogatás, hiszen nem könnyű anyagi helyzetben vannak.

– Az egyesületünk megpróbál önfenntartó lenni, de ez sajnos nem sikerül. Nagyon nagy segítségre szorulunk pl. a rezsiköltségek, egy-egy szakember fizetésének vagy egyes gyerekek gyógykezelésének a kifizetésében. Abból az összegből, amit a jótékonysági mérkőzésnek köszönhetően kapunk, ezeket a költségeket szeretnénk lefedni – számolt be az elnök.

A jótékonysági akció Belgrádban lesz, de ennek ellenére a környékbeli vállalatok és magánszemélyek is hozzájárulhatnak a sikeréhez, tudtuk meg Papptól.

– A kosárlabda-mérkőzést szervező cégtől több jegyet is kaptunk, ezeket felajánljuk bármely vállalatnak, amely bizonyos összeggel hajlandó támogatni a rendezvényt. Ugyanúgy a polgárok is támogathatják a jegy megvásárlásával. Kishegyes község önkormányzata biztosított egy autóbuszt, úgyhogy akit érdekel a dolog, az nálam jelentkezhet. Fontos tudni, hogy a meccs előtt minden támogató vállalat nevét fel fogják olvasni. A mérkőzést több média is közvetíteni fogja, tehát ez felfogható akár reklámként is – mondta el Papp, majd külön megköszönte a támogatást a Miss Yu cégnek és Marija Ćetkovićnak.

Az Izida elnöke végezetül arról is szólt, hogy a jótékonysági kosárlabda-mérkőzést támogató vállalatok folyószámlán fizethetik be donációjukat és támogatási szerződést írnak alá. Magánszemélyek számára a jegyek ára 500 dinár, a gyerekjegyek ára pedig 200 dinár.