2024. április 26., péntek

Egy hétvége Óbecsén a Föld órája jegyében

A Föld órája kezdeményezés 2007-ben indult Sydneyből, és az idén immár hetedik alkalommal szervezik meg Szerbiában is ezt a környezetvédelmi akciót. Az esemény célja az, hogy felhívja az emberek figyelmét a klímaváltozás mérséklésére, a környezettudatos és energiatakarékos életmódra.

Óbecsén a községi ifjúsági iroda, az önkormányzat környezetvédelmi osztálya, a Pannonica ökológiai hálózat és az Öko Óbecse civil szervezet fogott össze annak érdekében, hogy támogassák ezt a kezdeményezést. Az akció keretében ma a gimnáziumban energiahatékonysági vetélkedőt tartanak, az általános iskolásokat pedig beavatják az ökológiai lábnyom kiszámításának titkaiba.

A Városi Színház és az Óbecsei Ifjúsági Szervezet a vasárnapot szenteli ennek az eseménynek, ekkor ugyanis a színházklubban különleges hangulatú, gyertyafényes akusztikus koncertet szerveznek. Damir Jazvin fellépése 20 órakor kezdődik, a belépés ingyenes.

Az óbecsei kávéházak és éttermek zömében szombaton este fél kilenctől egy órára lekapcsolják a világítást, így romantikus, gyertyafényes hangulatban lehet majd üldögélni ezekben a vendéglátóipari létesítményekben. Az önkormányzat szintén erre az egy órára lekapcsolja majd a világítást a központi helyszíneken. A szervezők azt kérik: tegyék meg ezt minél többen odahaza is!