2024. április 26., péntek

Számítógépet kapott Törökbecsétől az óbecsei Alapfokú Bíróság

A bánáti városban rövidesen egy közjegyző is megkezdi a munkát
A számítógépet Goran Čimburović, az óbecsei Alapfokú Bíróság elnöke vette át (Fotó: Fehér Rózsa)

A számítógépet Goran Čimburović, az óbecsei Alapfokú Bíróság elnöke vette át (Fotó: Fehér Rózsa)

A tavalyi év elején Óbecsén is megkezdte működését az Alapfokú Bíróság és Ügyészség, amelyhez egy törökbecsei bírósági egység is tartozik. Saša Šućurović törökbecsei polgármester a napokban az önkormányzat nevében egy számítógéppel ajándékozta meg az óbecsei bíróságot.

– A törökbecsei önkormányzat és a polgárok életét megnehezíti az, hogy az adminisztrációt kétfelé kell intézni: az illetékes köztársasági intézmények egy része Nagybecskereken található, míg más hivatalos ügyek központja Óbecsére került. Eleinte tartottunk attól, milyen lesz az együttműködés Óbecsével, hiszen ez idáig a nagybecskereki alapfokú bírósághoz tartoztunk, de az óbecsei bírósággal kiváló kapcsolat alakult ki, és a Törökbecsére kihelyezett bírósági egység jól működik – ennek eredménye ez a mostani ajándékunk is – jelentette ki a polgármester.

A napokban a szerbiai igazságügyi minisztérium honlapján megjelent az a hír is, hogy a legutóbbi pályázaton sikerült közjegyzőt kinevezni Törökbecsére. Goran Čimburović bíró, az óbecsei Alapfokú Bíróság elnöke elmondta: tavaly csak egy közjegyzőt neveztek ki az Óbecsei Alapfokú Bíróság területére, mégpedig óbecsei székhellyel – a mostani kinevezés után a törökbecseieknek nem kell többé Óbecsére utazniuk a közjegyzőhöz, mert hivatalos ügyeiket immár saját városukban is elintézhetik.

Dimitrije Nikolić kinevezett közjegyző érdeklődésünkre elmondta: hivatali esküjét hétfőn teszi le, ezt követően várhatóan két héten belül megkezdheti működését. Irodája a Žarko Zrenjanin utca 4. alatt lesz, ahol 9 és 17 óra között várja majd az ügyfeleket.