2024. április 26., péntek

Nem kötelező befizetni a vízszámlán szereplő biztosítási díjat

Tavaly év végén írt alá együttműködési szerződést az óbecsei Vodokanal Közvállalat, valamint a Generali Biztosító Szerbia és a Sogaz vállalat, ennek értelmében a közvállalat ügyfelei a vízdíj befizetésével egyidejűleg vagyon- és felelősségbiztosításukat is törleszthetik. Decemberben és januárban az óbecsei polgárok biztosítását az önkormányzat, illetve a Generali és a Sogaz fedezte. Ezt követően a biztosítási számla a vízszámlával együtt, de külön számlán érkezett meg az ügyfelek címére, akik így egyértelműen eldönthették: akarnak-e élni ezzel a lehetőséggel vagy sem.

(Fotó: Fehér Rózsa)

(Fotó: Fehér Rózsa)

A februári vízszámla azonban más lett, mint a megszokott, ezen ugyanis a víz-, a szennyvíz- és a víztisztítás szolgáltatási díja mellett a biztosítás is szerepel. Az elmúlt napokban emiatt rengeteg ügyfél kereste fel a Vodokanalt. Zoran Grbić, a Vodokanal igazgatója érdeklődésünkre azt mondta: más község tapasztalatait vették figyelembe, amikor végül úgy döntöttek, hogy a biztosítási díjat a vízszámlán tüntetik fel.

– Nekünk így könnyebb, a lakosság pedig már az elmúlt pár hónapban, amíg a vízszámlával együtt, de külön számlán kapta kézhez a biztosítási számlát, megtanulhatta, miről is van szó. A biztosítás befizetése továbbra sem kötelező. Az, aki nem kér biztosítást, kétszáz dinárral kevesebbet fizet be, mint ami a számla végösszege. Ha a számlához csatolt szórólapon feltüntetett ingyenesen hívható telefonszámon vagy e-mail címen jelzi az ügyfél azt, hogy nem kíván élni a biztosítással, mi a jövőben nem fogjuk ezt tételként feltüntetni a számláján, aki pedig szándéka ellenére befizette, annak visszafizetjük a díjat – jelentette ki Grbić.