2024. április 26., péntek

Miniszteri ellenőrzés alatt

Elsején lép hatályba az építkezési törvény

Minden illetékesre büntetés vár, ha nem tartja magát a március 1-jétől hatályba lépő építésügyi törvény előírásaihoz – ismételte meg Zorana Mihajlović építésügyi miniszter a napokon belül érvénybe lépő jogszabállyal kapcsolatban megtartott sajtótájékoztatón a Szerbiai Gazdasági Kamara (SZGK) épületében.

A tárcavezető a sajtókonferencián szavatolta: a következő héten személyesen fogja felkeresni a községi szerveket, hogy ellenőrizze, az illetékesek alkalmazkodnak-e az új előírásokhoz.

– Arról szó sem lehet, hogy az önkormányzatok ne az új törvénnyel összhangban járjanak el – hangsúlyozta a tárcavezető, és arra is kitért, hogy a tárca már előzőleg 90 községgel egyeztetett, ezek mind felkészültek arra, hogy alkalmazkodjanak az új jogszabályhoz.

– A találkozókon az önkormányzatok azt jelezték, hogy készen állnak az új törvény betartására, meg kell vallani azonban, hogy az előírásokhoz való alkalmazkodás sikerességéhez nagyban hozzá fog járulni a községek és közvállalatok viszonya. Ugyanis mostantól a köztisztviselőknek kell a tolóablakok elé járulniuk, nem pedig a polgároknak – fejtette ki Mihajlović.