2024. április 26., péntek

Útlezárások Közép-Bánátban

Hétfő hajnalra leállt a havazás Közép-Bánátban, de az erős szél miatt helyenként egy-két méteres hótorlaszok keletkeztek. Emiatt lezárták a Nagybecskerek–Melence-úttól az eleméri műkaucsukgyárig vezető szakaszt és a Szerbittabé és Tamásfalva közötti utat. A kora délutáni órákig ezeken az útszakaszokon nem lehetett közlekedni.

Szerbittabé és Tamásfalva között helyenként kétméteres hófúvások keletkeztek, emiatt Tamásfalvára reggel nem érkezett meg a kenyérszállító. A hó takarításán a Mrkšićevi Salaši szövetkezet, a bégaszentgyörgyi Razvoj kommunális vállalat dolgozói és járművei, valamint a tamásfalvai polgárok dolgoztak.

Vasárnap hajnal óta Közép-Bánátban mintegy 15 centiméternyi hóréteg keletkezett, ami egyelőre nem okozott komolyabb fennakadást a közlekedésben. Dušan Šijan körzeti elöljáró tegnap megerősítette, hogy Közép-Bánátban minden út járható, megdicsérve a téli szolgálatok munkáját.

A nagybecskereki téli szolgálat dolgozói szombat délutántól ügyeletet vezettek be, a város körüli főbb utakat a csődeljárás alatt álló Vojvodinaput Rt. útkarbantartó vállalat téli szolgálata tisztítja, a helyi utak és járdák tisztítását pedig az önkormányzat az idén a melencei Ekogradnja kommunális vállalatra bízta. Nagybecskerek központját a városi köztisztasági vállalat dolgozói takarítják.

A meteorológusok szerint ma még lehet havazás a vidéken, de ennél is nagyobb gondot okozhatnak az erős szél által keletkezett hófúvások.