2024. április 25., csütörtök

Adni jobb, mint kapni

A közkórház gyermekosztálya számára jótékonykodtak a Zentai Magyar Kamaraszínház társulatának tagjai

Mindazok, akik a Karácsonyi kavalkád utolsó két napján ellátogattak a Zenta főterén megrendezett vásári forgatagba, az esti órákban minden bizonnyal találkoztak a Zentai Magyar Kamaraszínház társulatának a tagjaival, akik az egyik kiállítóhelyen a saját maguk által elkészített játékszerekkel és ajándéktárgyakkal a városban működő kórház gyermekosztályán lábadozó kisgyermekek számára gyűjtöttek, az apró csecsebecsékből származó bevételt és az általuk hozott ajándékokat december 23-án nyújtották át a kis betegeknek.

A gyűjtési akció ötletét bő egy hónappal ezelőtt Lőrinc Tímea, a társulat színművésze vetette föl – nyilatkozta Vukosavljev Iván, a színház igazgatója, s hozzáfűzte, hogy örömmel adta áldását az elképzelésre. A fiatal tehetségek azon nyomban hozzáláttak az ajándéktárgyak elkészítéséhez, amelyeket áruba bocsátottak a főtéren. Nagyabonyi Emese nagyon megörült annak, hogy társaival együtt jótékonykodhattak a legkisebbek javára.

– Nagyon nagy élmény volt számomra az egész akció, mivel egyébként is nagyon szeretek kreatívkodni, imádok különböző tárgyak készítésével elbíbelődni – mesélte Emese. Elmondta azt is, hogy az alkotófolyamaton kívül az apró bábuk, játékszerek értékesítését is élvezte.

– Jó érzés volt látni, hogy az emberek szeme is felcsillant, amikor elmondtuk nekik, hogy egy jótékonysági akcióról van szó. Ekkor odajöttek, s már nem is az számított, hogy te mit is csináltál, hanem az, hogy adjanak ők is valamit – jegyezte meg lelkesen. – Nyilvánvaló, hogy jól jön a kórháznak ez a kis pénz, de számomra sokkal nagyobb öröm az, ahogyan a gyerekeket játszani látom ezekkel a játékokkal.

Emese műanyag poharakból hóembert is készített. Az ötletet az interneten találta, s mindenképpen ki akarta próbálni, hogy miként néz ki a valóságban. Ezért elkészítette a bábut, amit mindenki megcsodált a vásáron, majd ezt is az ünnepeket a kórházban töltő gyerekeknek ajándékozták.

A társulat tagjai közül Nešić Máté, Rutonić Róbert és Virág György is meglátogatta a kórház gyermekosztályán lábadozó betegeket. Ők a jótékonysági akció ideje alatt a Karácsonyi kavalkád látogatóit csalogatták a színművészek asztalához.

Virág György muzsikával hívta fel a vásár területén sétálók figyelmét a jótékonysági akcióra.

– Egy ukulelén játszva az általam ismert három dalocskát ismételgettem – jegyezte meg, s hozzátette, hogy sok embert sikerült rávennie, hogy együtt elénekeljék a Hull a pelyhes fehér hó című dalt.

– Családokat állítottam meg, és megkérdeztem: A mai napon elénekelték már ezt a dalt? Nem? Akkor énekeljük el együtt! – mesélte, hozzáfűzve, hogy ezzel lényegében nemcsak a gyerekeket, hanem a közönségüket is megajándékozták.