2024. április 26., péntek

Válasz a Magyar Szóban megjelent, személyemhez köthető csúsztatásokra

A Magyar Szó december 13-ai számában, a Művelődés rovatban, a 12. oldalon, a Pattog a labda című cikkben Újhelyi Ákos azt állította, hogy a Szabadkai Népszínház Igazgató Bizottságának a cikkben említett ülésén az Igazgató Bizottság szerette volna megvitatni a társulatban előállt helyzetet. A tény ezzel szemben (szeretném hangsúlyozni): sem az említett ülés napirendjén, sem az ezt megelőző ülések napirendjén NEM szerepelt ez a napirendi pont, annak ellenére, hogy a Népszínház Magyar Társulata már júniusban írásban jelezte a fennálló problémát, és azt, hogy nem tartjuk elfogadhatónak a kinevezett társulatvezető programját. Ennek ismeretében az sem felel meg a valóságnak, hogy az IB nem tudott volna a problémáról, mint ahogyan azt az IB a fent említett, a cikkben nyilatkozó tagja állította.

 A cikkben említett egyéb valótlanságok és csúsztatások közül talán arra is reagálnék, hogy pusztán néhány „hangadóról” lenne szó. Mint ahogy az a széles nyilvánosság számára már régóta ismeretes, a társulat egyöntetű álláspontjáról van szó.

 Végül még csak annyit szeretnék kérdezni: Újhelyi Ákos kit képvisel ebben az ügyben, és milyen meghatalmazás alapján jár el és nyilatkozik?