2024. április 26., péntek

Folytatódnak a nagyszabású befektetések

A következő évben csaknem 27 millió dinárt fektet a VIP Mobile mobilszolgáltató a cég 3G internetes lefedettségének növelésére, valamint a negyedgenerációs mobilhálózat bevezetésére. A vállalat így kívánja folytatni 2014-es projektumait – írja a Beta hírügynökség.

A szolgáltató év végi értékelésén elhangzott, hogy ebben az évben 23 millió eurót fektettek a hálózati lefedettség növelésére, és ez azt jelenti, hogy a fővárosban 5 százalékkal növekedett a lefedettség, vagyis erősebb a térerő nyílt tereken, a zárt épületekben pedig 11 százalékkal. Hasonlóan, a beszélgetések minősége is javult ezáltal, valamint felgyorsult a felhasználók telefonos adatcseréje is, 10 megabyte/szekundumra.

A projektum révén Belgrádban negyven új átjátszóállomást húztak fel, valamint 336 helyszínen szereltek fel modern hálózati készülékeket.

Hasonlóan járt el a szolgáltató az ország más területein is, pontosabban 21 településen összesen 550 helyszínt láttak el 2G és 3G internetes lefedettséget javító készülékekkel, valamint összesen 350 új átjátszóállomást létesítettek. A szolgáltató azt tervezi, hogy jövőre összesen 800 helyszínre telepít ilyen lefedettséget javító készüléket, valamint 450 modern átjátszóállomást.

A VIP Mobile munkatársai a sajtótájékoztatón arra is rámutattak, hogy a cég jövőre több projektumot fog indítani, több innovációs folyamatban is részt vesz, főképp partnerként.