2024. április 26., péntek

Újabb településekre is kiterjed a szemétkihordás

A Čistoća kommunális közvállalat, a városi közigazgatás és a falusi helyi közösségek képviselőinek együttes ülésén az illegális szeméttelepek fölszámolására, a szemétkihordásra és a Tisztaság hónapja elnevezésű nagytakarításnak a falvakra is kiterjedő feladataira kerestek megoldást.

A falvak képviselői legégetőbb problémaként a fekális és állati, valamint mezőgazdasági hulladék elhelyezését hozták föl.
Elhangzott, hogy a következő esztendőtől a Čistoća kiterjeszti az intézményes szemétkihordást Sztapárra, Doroszlóra, Bácsgyulafalvára, Regőcére meg Sárira, mindenütt alkalmazkodván a helyi igényekhez és szükségletekhez. Erre vonatkozóan a köztisztasági vállalat igyekszik meghatározni a prioritásokat, és azokkal összhangban meghozza a Tisztaság hónapja akció 2015-ös ütemtervét.

A közvállalat jelenleg Kerényen számolja föl az illegális szeméttelepeket, jövőre a többi falu is sorra kerül a prioritásokkal és a rendelkezésre álló költségvetési eszközökkel összhangban. Annyi már bizonyos, hogy a földbérletből befolyó pénz egy részét éppen ennek a problémának az orvoslására fordítják, hangzott el az összejövetelen.