2024. április 26., péntek

Vajúdástámogatás

Gyakorlatközpontú műhelymunka kismamáknak és szülő pároknak

A vajúdás és a szülés egy különleges átmeneti állapot a várandósság és az anyaság között. A természetes szülés akkor lehet biztonságosl, ha az anyát és születendő gyermekét támogató fizikai és lelki jelenlét veszi körül. Ez a jelenlét olykor passzív - csendes, máskor aktív, cselekvő. Hogy mikor mire van szükség azt a szülés menete és a vajúdó nő fizikai és lelki állapota határozzák meg. 

Vajúdástámogatásnak számít a támogató, nyugodt jelenlét, minden olyan testhelyzet, nem gyógyszeres fájdalomcsillapító és lazító módszer, masszázs technika, és eszközhasználat, amely megkönnyíti a vajúdás és a szülés menetét. 

A műhelymunka során szó lesz az élettani vajúdás folyamatáról, a vajúdás különböző szakaszaiban alkalmazható támogató módszerekről, kényelmi intézkedésekről valamint az érzelmi támogatás szerepéről. A résztvevők megtanulhatják, hogy milyen külső jelekből olvashatunk a vajúdás előrehaladásáról, mikor mivel segíthetnek a vajúdónak a leghatékonyabban, valamint gyakorolhatják is a vajúdástámogató technikákat. Szó lesz az illóolajakról, a szülés alatti hangadásról, a légzésről, a relaxációról és a vizualizációs technikák előnyeiről. 

A műhelyfoglalkozást elsősorban a már 30-dik hetet betöltött kismamáknak és olyan szülő pároknak ajánlják, akik együtt szeretnék megélni gyermekük születését. 

Helyszín: 
Szabaka, Aranykapu Játszóház, Népkör MMK

Időpont: 
2014. 12.8. 17:00 – 20:00

Árak:
1000 dinár, 1500 dinár pároknak
A műhelyt vezeti: Balázs Vataščin Emese, gyógytornász, dúla és jógaoktató

További információ és jelentkezés: +38169 167 7875