2024. május 5., vasárnap

Adományokat gyűjtenek Fleischmannéknak

Megrendítő riportban számolt be nemrégiben a Pannon RTV arról, hogy három gyermeket nevel egyedül, havi hétezer dinárból a szabadkai 51 éves Fleischmann Ibolya. Az édesanya vallomása szerint gyakran előfordul, hogy nincs mit enniük, legfeljebb olajos kenyérre vagy egy kis krumplira futja.

Az óbecsei Zaj Gabriella és Sánta Krisztián kezdeményezésére Óbecse községben adományokat gyűjtenek a családnak, hogy Fleischmannék meleg otthonban és finom, főtt ételekkel tudják megünnepelni a karácsonyt. A szervezők a tartós élelmiszer, burgonya, alma, tűzrevaló, pénzadomány mellett ruhaneműket, karácsonyi sütemények készítéséhez szükséges hozzávalókat, ágyneműket, takarókat, törölközőket, edényeket, poharakat, tányérokat, tisztító- és tisztálkodási szereket és egy kisebb mélyhűtőt is várnak a család részére. A 16 éves Nikoletta varrónő szeretne lenni, ezért neki egy varrógépre és ruhaanyagokra lenne szüksége, a 14 éves Szamanta imád olvasni, ezért neki elsősorban könyvekkel lehet örömet szerezni, a 12 éves, focirajongó Nikolát pedig bármilyen focival kapcsolatos ajándék és egy focilabda tenné igazán boldoggá. Az édesanya 36-os, Nikoletta 38-os, Szamanta és Nikola pedig 37-es cipőt visel.

Azok, akik szeretnének segíteni a szabadkai családnak, Óbecsén a Köztársaság utca 64-es szám alatt – a sarkon levő üzlethelyiség és a Sáfrány ügyvédi iroda közti főbejáratnál, az első emeleti 12-es számú ajtó mögötti lakásban – tehetik meg vasárnap 9 órától 11 óráig, kedden 9 órától 11 óráig és 14 órától 16 óráig, valamint csütörtökön 14 órától 16 óráig. Érdeklődni a 061-2212-847-es telefonszámon Gabriellánál vagy a 062-8666-347-es számon Krisztiánnál lehet. Újfaluban, a Hóvé Frigyes utca 23. szám alatt is gyűjtik az adományokat a családnak, mégpedig hétfőn, szerdán és pénteken 9 és 12 óra között, itt az elérhetőség 062-8666-347. Péterrévén Koszorús Melitta vállalta fel a felajánlások gyűjtését (tel.: 063-1239-468), nála azok is jelentkezhetnek, akik Moholról, Adáról szeretnének segíteni a családnak.

Az adományokat december 6-án adják át Fleischmannéknak. Mivel több külföldön élő, az ünnepekre hazalátogató vajdasági is jelentkezett, hogy segíteni szeretne, karácsony és szilveszter között a szabadkai család újabb látogatásra számíthat.