2024. április 26., péntek
LABDARÚGÁS – SZERB KUPA

Továbbjutott a Spartacus és a Vojvodina, kiesett a Zvezda

A szerb kupa nyolcaddöntőit játszották szerdán, a vajdasági rangadót a szabadkai Spartacus nyerte 2:0-ra hazai pályán az újvidéki Proleter ellen, a belgrádi derbin viszont a favorit Crvena zvezda 1:0 arányban alulmaradt a Rad otthonában. A Spartacus még az elején, Nenad Lukić 11. és Srđan Plavšić 16. percbeli góljával eldöntötte a meccset, a Rad pedig a második félidő kezdetén, az 50. percben lőtt Slavko Perović-találattal kényszerítette megadásra ellenfelét. Kragujevaci sikerével kiharcolta helyét a legjobb nyolc között a Jagodina is, a niši Radnički pedig tizenegyespárbajt követően jutott a következő körbe az Inđija ellenében.

A címvédő Vojvodina Alivodić 7. percben lőtt góljával győzte le a Slobodát, így a székvárosi együttes is ott van a legjobb nyolc között.

A Rad edzője, Milan Milanović a Zvezda legyőzése után úgy nyilatkozott, hogy ezt a sikert elcserélné egy bajnoki pontra: „Sok szerencsénk volt az első félidőben, de a folytatásban feljavultunk, jobban játszottunk, és megérdemelten jutottunk tovább. Elcserélném ezt a kupagyőzelmet egy pontért a bajnokságban, de ez is nagyon jó.”

A Zvezda szakvezetője, Nenad Lalatović az első félidőben elpuskázott lehetőségekkel magyarázta a vereséget: „Az első félidőben jól játszottunk, három százszázalékos helyzetünk is volt, de fél méterről is hibáztunk. Ezt elemeznünk kell. Aztán az első helyzetükből gólt kaptunk. Dominálunk, helyzeteket alakítunk ki, de nincs realizálás.”

Szerb kupa, nyolcaddöntők: Spartacus–Proleter (Ú) 2:0 (Lukić 11., Plavšić 16.), Rad–Crvena zvezda 1:0 (Perović 50.), Radnički (K)–Jagodina 0:3 (Lepović 22., Arsenijević 38., Mitošević 53.), Radnički (N)–Inđija 0:0 – tizenegyesekkel 4:1, Vojvodina–Sloboda 1:0 (Alivodić 7.), Metalac–Voždovac 0:0 – 11-esekkel 4:5.