2024. április 26., péntek

Az ifjúság előnyt élvez

Vanja Udovičić, Szerbia ifjúsági- és sportminisztere szerint a fiatalok igényei globálisan előnyt élveznek, s nagyon fontos, hogy a fiatalság megnyilvánulásai, a fiatalok megnyilatkozása sokkal erőteljesebb legyen.

„A fiatalság támogatása egyben befektetés a stabilitásba és a fejlődésbe, vagyis azokba az évekbe, amelyek előttünk állnak. Muszáj felismernünk azokat a kihívásokat, amelyek a fiatalok előtt állnak, s olyan mechanizmusokat kell kidolgoznunk, amelyek segítségével a legmegfelelőbb választ adhatjuk ezekre” – mondta Udovičić az azerbajdzsáni Bakuban zajló konferencián, amelynek a témája a fiatalok, s amelyen 170 ország 700 résztvevője van jelen, köztük 80 ifjúsági- és sportminiszter. A sportminiszter hozzátette, hogy a legnagyobb kihívás a biztonság megteremtése, a legnagyobb igény pedig a munkahelyek létrehozására és a folyamatos tanulásra van. Udovičić szerint Szerbia – az ország gazdasági helyzetével összhangban és az ezáltal adott lehetőségek szerint – minden tőle telhetőt megtesz a fiatalokért.

„Szerbia több hatáskör segítségével – A fiatalokról szóló törvény és a Nemzeti Ifjúsági stratégia – mindent megtesz, hogy a fiatalságnak legyen esélye, mivel tudjuk, hogy amint befektetünk, az többszörösen térül majd meg” – nyilatkozta Udovičić a konferencián, amelynek a vendéglátója az Azerbajdzsáni Ifjúsági- és Sportminisztérium, az Egyesült Nemzetekkel és az Európa Tanáccsal közösen.