2024. április 26., péntek
APATIN

Az SZHP bírálja az önkormányzatot

A Szerb Haladó Párt apatini községi szervezete szerint az önkormányzat jelenlegi vezetősége, az SZSZP, az SZRP és a DP koalíciós hatalma emlékművekre és terekre herdálja a közpénzeket. Csupán a wellnessközpontra kilencmillió eurót költöttek, és az építkezés befejezése még távol van. A községben fölhalmozódott problémákról Dejan Bačić, az SZHP községi szervezetének szóvivője nyilatkozott a 025 Info portálnak. Szerinte a költségvetési eszközökkel és a településfejlesztési hozzájárulásból befolyó pénzzel rosszul gazdálkodnak a községben.

– Évek óta épül a wellness- és spaközpont, de úgy, mint Déva vára, és a tartományi kormány támogatása mellett körülbelül kilencmillió eurót költöttek már rá. Egyes helyi médiumok kivételezettnek számítanak, és ezek milliókat kapnak a közpénzekből. Az évi szinten mintegy 180 óra televíziós hírműsor, amely voltaképpen a községi elnök népszerűsítését szolgálja, az apatini polgárok 15 millió dinárjába kerül – nyilatkozta Bačić, aki szóvá tette a különböző egyesületek finanszírozását is, valamint, hogy a súlyosan megbetegedett személyek támogatását ötvenezerről tízezer dinárra csökkentették, és fölrótta, hogy egyetlen játszótér sem épült. Szerinte a jelenlegi hatalom nem hozott se új munkahelyeket, se jobb életet.

A hírportálnak adott interjúban a szóvivő a politikai helyzetre is kitért.

– Az SZHP Apatinban 46 százalékos támogatást élvez, ennek következményeként egyes pártokból, leginkább az SZSZP-ből megpróbálnak átszivárogni hozzánk, néhány közvállalat igazgatója pedig azzal kérkedik, hogy egyenesen ők kerülnek majd az SZHP községi szervezetének élére, bizonyára a felelősség iránti amnéziában bízván. Az SZHP tagsági könyvecskéje senkinek se nyújt védelmet – mondta Bačić, majd hozzáfűzte, hogy pártja számára legfontosabb a külföldi beruházások támogatása és a község ötezer munkanélkülije bár egy részének foglalkoztatása.

– Apatinnak nagytakarításra van szüksége, elég volt mindabból, ami eddig történt. Utána viszont nem herdálunk majd milliókat terekre, emlékművekre, wellnessközpontokra, hanem segítjük a kis- és középvállalkozásokat meg a földműveseket – foglalta össze Bačić.