2024. április 26., péntek
XXI. STEVAN VILOTIĆ ĆELE EMLÉKTORNA

Szerb győzelem az emléktornán

Szerbia győzelmével ért véget Szabadkán a 19 éven aluliak számára 21. alkalommal megrendezett Stevan Vilotić Ćele nemzetközi labdarúgó-emléktorna. A döntőben Ivan Tomić együttese a második félidő 86. percében fordította meg a találkozót a szívós izraeli fiatalok ellen.

A bronzmérkőzésen Ukrajna végig kézben tartva a mérkőzést 5:2-re verte a magyar nemzeti tizenegyet. Az 5. helyért Franciaország 7:0-ra verte a címvédő Belgiumot.

A torna legjobb játékosának a szerb Milan Gajić bizonyult, a legjobb kapusnak Vanja Milinković-Savićot választották, a gólkirály pedig a francia Cornet Maxvel lett 3 góllal. A legtehetségesebb szerb játékos Ivan Šaponjić, a legsikeresebb edző Ivan Tomić, a tornagyőztes válogatott szövetségi kapitánya, a sportszerűségi díjat pedig a belga válogatott kapta. Szerbia 14. alkalommal nyerte meg a tornát.

DÖNTŐ

Szabadka: Szerbia–Izrael 2:1 (0:1)

Zombori úti pálya, 400 néző, vezette: Vasić (Szerbia). Góllövők: Grujić (11-esből) a 74., Gajić a 86., illetve Hozez (11-esből) a 30. percben.

Szerbia: Milinković-Savić, Stevanović, Jovanović, Lukić (Stojanović (Luković)), Pantić (Desančić), Brajović (Bogosavac), Grujić, Jović (Šaponjić), Mihajlović (Radonjić), Čudić, Gajić.

Izrael: Rahamim, Lavi, Glazar, Biton (Shafsha), Hozez (Hasodom), Meir Raz (Hvraham), Fahima, Weissman (Zelikovic), Einbrom, Aviv, Cohen.