2024. április 26., péntek

Fél év alatt csaknem 22 millió dinár került a községi kasszába

Szerbiában számos helyi gazdaságfejlesztési iroda működik, a legtöbb helyen azonban rejtély, hogy az alkalmazottak mit csinálnak pontosan és milyen eredményeket érnek el. A törökbecsei helyi gazdaságfejlesztési iroda azon kivételek közé tartozik, amely a közzétett adatok szerint úgy tűnik, valóban jól működik: az idei év első felében 21,7 millió dinárt nyert a községnek különféle pályázatokon – az eddig befolyt pénzt ugyanannyi, mint a teljes tavalyi összeg.

A 2014-es évben ezidáig 38 projektum került papírra, 9 szerepelt sikerrel pályázatokon, 15 megbukott és 14 vár elbírálásra. Három nemzetközi projektum is született az Európa a polgárokért EU-program keretében, további három pedig a szociális védelem IPA-programjának keretében vár a sorsára.

A projektumok mellett ez az iroda a kis- és középvállalkozásokat is segíti, szakmai támogatást nyújt nekik és üzleti terveket készít, így négy fiatal munkanélkülinek készült el az irodában az üzleti terve, amelynek köszönhetően az önfoglalkoztatási programban 160 ezer dinárt kaptak saját vállalkozásuk elindítására.