2024. április 26., péntek

Falunap, vitrázsszentelés Kelebián

A hétvégén falunapot tartottak Kelebián, melynek keretében szombaton este jótékonysági jellegű operagálakoncertre került sor, a jegyeladásból befolyó pénzösszeget pedig a templom orgonájára fordítják, illetve számos egyéb felajánlás is érkezett, többek között a másnapi vásáron eladott kürtöskalács bevételét is erre a célra ajánlották fel, s Paskó Csaba kelebiai plébános szerint karácsonyig el is kell készülnie az orgonának.

Fotó: Molnár Edvárd

Fotó: Molnár Edvárd

Vasárnap az ünnepi szentmisén Horvát Árpád jezsuita szerzetes megszentelte a két új, Kaszap Istvánt és Szent Antalt ábrázoló vitrázst, melyet a magyar jezsuita rendtartomány adományozott a plébániának. A vitrázst Korhecz Papp Zsuzsanna és az M&K Tiffany műhely közösen készítették el.

A szentmisén a magyarországiak mellett Bácskertesről is érkeztek vendégek, s a bácskertesi Petőfi Sándor Művelődési Egyesület néptáncosai a mise után a templomtéren tartottak bemutatót. A napot színesítette a kirakodóvásár is, továbbá finom falatokkal várták a látogatókat. A délután hat órakor megtartott szentmise mellett a felsőkelebiai néptáncosok műsorát is megtekinthették az érdeklődők, a program pedig a templomkertben megtartott bállal folytatódott.