2024. április 19., péntek

Falunap Martonoson

Összefogásra buzdította a falubelieket falunapi megnyitó beszédében Horvát Gergely, a martonosi helyi közösség elnöke, szerinte csakis így érhetnek el bármit is, amely a falu fejlődését szolgálja. A tavalyinál valamivel nagyobb érdeklődés övezte az idei martonosi falunapot, amelyet szombaton tartottak az észak-bácskai kis településen.

Délelőtt gyermekeknek szóló programokat, játékokat szerveztek, ahol különböző érdekes kreatív és ügyességi feladatokat kellett elvégezni, ezt pedig a tűzoltó-bemutató követte. Délután a sport vette át a főszerepet, ahol egyéni teke és első alkalommal szervezett kispályás focibajnokság zajlott. Miloš Grubanov, a futballbajnokság fő szervezője elégedetten konstatálta, hogy a hat meghívott csapat közül öten részt vettek a megmérettetésben, és a közönség is érdeklődéssel követte a mérkőzéseket. A szervező reményét fejezte ki, hogy sikerül feléleszteniük a martonosi futballt, s jövőre már több csapatot is vendégül tudnak látni. A házigazda martonosi csapat most negyedik helyen végzett, a bajnokság győztese a kanizsai csapat lett.

Martonos a községben azok közé a települések közé tartozik, ahol a lakosság megszavazta a helyi járulékot, Horvát Gergely, a helyi közösség elnöke a lakosság türelmét kérte, elmondása szerint az adókból és a járulékból befolyó pénzösszegből lassan, de látványos eredményekkel szolgálnak majd.

– Nemrégiben sikerült felújítani a helyi közösség épületét, úgy tervezzük, hogy a tél beköszöntéig az utcák burkolatát és az utakat is felújítjuk. Az a fontos, hogy van önrészünk, amelyhez így könnyebben tudunk községi és magasabb szinteken támogatást szerezni.

A falunapi rendezvényen az esti kultúrműsor keretében a gyerekek szerepeltek, valamint Bagi Valentina szólóénekkel, végül pedig mazsorettek felvonulása zárta a műsort. Sötétedés után későig tartó utcabállal, élő zenével és tűzijátékkal folytatódott a program.