2024. április 26., péntek

Bővül a Fulgar

Tovább bővíti nagybecskereki üzemét az olasz Fulgar east, amely 2006 óta van jelen a Béga menti városban. A szintetikus fonalak (úgynevezett elasztikus fíber szövet) előállításával foglalkozó társaság a Baglyas ipari övezetben működik, és Nagybecskerek egyik legnagyobb exportőre: termékeik 60 százalékát külföldön értékesítik, a többit pedig a hazai harisnyagyáraknak szállítják le.

Mint ahogy Mirjana Vojinović, a Fulgar nagybecskereki üzemének igazgatóhelyettese minap kijelentette, hat hónappal ezelőtt 6000 négyzetméterrel bővültek, most újabb kilencezer négyzetméteres munkacsarnokot építenek, amivel elérik a 29 ezer négyzetmétert. A beruházás építészeti részének értéke kétmillió euró, a teljes beruházás (a termelési kapacitás bővítésével együtt) pedig eléri a nyolcmillió eurót.

Jelenleg 170 dolgozót foglalkoztatnak, és hamarosan még harminc új munkahely megnyitását tervezik. A meglévő berendezéseik egy részét áthelyezik az új létesítménybe, amelyben egy korszerű raktár is helyet kap. Ennek köszönhetően felszabadul a meglévő munkacsarnok egy része, ahova új fonalgyártási vonalat szerelnek be.

A Fulgar évi exportja 2,5 millió euró. Az új munkacsarnoknak köszönhetően 40 százalékkal növelik a nagybecskereki üzem kapacitását.