2024. május 7., kedd

Ingyenes buszozás ifjúsági kártyával

MAGYARKANIZSA

Magyarkanizsa községben töretlen az érdeklődés az iránt az ifjúsági kártya iránt, amelyet 2013-ban bocsátott ki a helyi önkormányzat. Azóta már több mint 200 fiatal kapott ilyen kedvezménykártyát.
Az ifjúsági kártya első számú célja és egyben legnagyobb előnye, hogy megkönnyíti a fiatalok utazási lehetőségeit. Mindez azt jelenti, hogy a kártyával rendelkezők a nyári szünidő alatt ingyen utazhatnak az Enka-Putnički buszjáratain az egész község területén, ez pedig meglehetősen nagy előnnyel jár azok számára, akik meg szeretnének látogatni valamilyen sport- vagy kulturális rendezvényt, zenei fesztivált, vagy csupán egy fagylaltot szeretnének elfogyasztani a szomszédos településen.
A kártyával rendelkezők emellett egész nyáron ingyen használhatják a magyarkanizsai Tiszavirág autós kempinget, továbbá 50 dináros kedvezményre jogosultak az oromhegyesi Atlantis Garden Club belépődíjából.
Kártyák igényelhetők minden községbeli település helyi közösségében, a magyarkanizsai városháza 23-as irodájában minden munkanapon 8-tól 14 óráig, illetve telefonon is lehet érdeklődni a 024/875-166-os telefonszámon, beütve a 240-es melléket, továbbá az Ifjúsági Iroda elérhetőségein, illetve annak koordinátoránál, Bödő Mariannánál.
Az ifjúsági kártya minden 16 és 26 év közötti községbeli fiatal számára elérhető, az igényléshez egy igazolványkép, a személyi igazolvány fénymásolata (kiskorú esetében a szülőé) és a gyermek anyakönyvi kivonata szükséges, illetve űrlap, amelyet a helyszínen lehet kapni és kitölteni.