2024. április 26., péntek

Óvóképzés mesterfokon

Június 27-étől 29-éig fogadják a szerbiai felsőoktatási intézmények a jelentkezéseket. A szabadkai Magyar Tannyelvű Tanítóképző Karon újdonság, hogy az óvóképző szakra mesterfokon is várják a jelentkezőket.

– Az első ötéves akkreditációs körünk lejárt, előkészítettük azokat a minőségbiztosítási anyagokat, az akkreditációhoz szükséges anyagokat, amelyeket a szabályok elvárnak tőlünk, és már le is adtuk őket. Egyetemi körökben nagyon jó fogadtatásban részesültek e programok. A már meglevő mellé előkészítettük az óvóképző mesterszak programját is, ez utóbbi a pótpályázatban jelenik meg.

Az akkreditációs bizottság június 13-ai ülésén elfogadta mind a három régi programunkat, valamint az intézményakkreditációt, és nagyon örülünk, hogy az új mesterszakunk akkreditációját is. Ez utóbbi 15 hallgatóval indul – mert az óvóképzős csoportjaik elve kisebb létszámúak –, ebből 10 lesz állami finanszírozású és 5 önköltséges hely – ismertette a tudnivalókat dr. Takács Márta megbízott dékán.

Az akkreditációs bizottság döntése az egyetemi pályázatok megjelenése után jelent meg, úgyhogy most csak az óvópedagógus alap- és az osztálytanító alap- és mesterképzésre jelenik meg a pályázat, de lesz egy pótfölvételi kiírás, amelyben az akkreditációs bizottság által e két hétben elfogadott szakok jelennek meg, köztük az óvóképzős mesterszak, amelyre a jelentkezés őszre várható.

Az alapképzésekre változatlan létszámmal vesznek fel leendő elsőéveseket, 35 osztálytanító- és 20 óvópedagógust vesznek fel (20 osztálytanító és 15 óvópedagógus állami költségen, 15 tanítóképzős és 5 óvópedagógus önköltséges alapon juthat be).

A honlapon minden adat megtalálható.