2024. április 26., péntek

Egyhetes fesztivál

Közeledik az Exit – tizenötödik alkalommal

A következő hónap tizedikén immáron tizenötödik alkalommal nyitja meg kapuit az Exit fesztivál. A négynapos rendezvény az idén már kinőtte a péterváradi vár udvarát, mivel a szervezők egy egészen új rendezvénysorozattal rukkolnak elő erre az évre. Az Exit Adventure (Exit Kaland) nevű programsorozat ugyanis a megszokott helyszínen kezdődik, majd a montenegrói tengerparton, Budva közelében (július 15–17.) folytatódik a Sea Dance Festival keretében.

Az idei fellépők között láthatjuk a hetvenes és a nyolcvanas évek ismert diszkódíváját, Gloria Gaynort, az I will survive és a Can’t take my eyes off of you slágerek előadóját, az Egyesült Államokból érkező Skrillex nevű dubstep dj-t és Damon Albarnt is, a Gorillaz és a Blur frontemberét. A fesztiválon első ízben fog fellépni a brit Suede alternatív rockegyüttes, akik tíz év után új albummal jelentkeztek.

Idén visszatér a tavaly hiányolt Explosive Stage is, ahol a keményebb zene szerelmesei szórakozhatnak. A színpadon 36 együttes fellépésre számítanak összesen 14 országból. Ezek közül megemlítendő a két legendás amerikai hardcore zenekar, a Madball és a Death Before Dishonor. Érdekességként, ezen a színpadon fogja szórakoztatni a nagyérdeműt a zentai Ashen Epitaph csapata is. A kőkemény zenét játszó vajdasági zenekar mellesleg már nem első ízben teszi tiszteletét a fesztiválon.

Ami a fesztiváljegyek árát illeti, azok a személyek, akik mindkét fesztiválra el szeretnének látogatni, ezt 6990 dinárért meg is tehetik. Az Exit fesztiválra a jegy ezer dinárral kevesebb, a Sea Dance Fesztiválra pedig 3390 (ezek a promóciós jegyárak mindhárom változat esetén korlátozott számban kaphatóak). A napi jegyek az Exitre, jelen pillanatban – korlátozott, promóciós áron –

2490 dináros áron kaphatók. A szervezők az idén is árulnak kedvezményes belépőket a fesztiválra. Jelen pillanatban, az egyetemisták és középiskolások az Exitre 5490 dinárért vásárolhatnak jegyet, mindkét fesztiválra pedig 5990 dinárért kapható számukra belépőjegy.