2024. április 26., péntek

Jubileumi gyermekünnep

Az előző évekhez hasonlóan az idei Mosolytenger Fesztiválra is számos gyermek látogatott el a szüleivel, hogy egy felhőtlen, játékos foglalkozásokkal és kacagással teli délutánt töltsön el a zentai Népkertben. A szervezők az ötéves jubileumra való tekintettel még több játékhellyel, légvárral rukkoltak elő a legkisebbek legnagyobb örömére.

Pepi bohóc és társai megmozgatták a legkisebbeket (Fotó: Horváth Zsolt)

Pepi bohóc és társai megmozgatták a legkisebbeket (Fotó: Horváth Zsolt)

A zentai, a környékbeli községek és magyarországi civil szervezetek játékos foglalkozásain az idén is számos garassal lehettek gazdagabbak a látogatók. A garasokért a fesztivál információs sátránál nyalánkságokat, üdítőitalokat vásárolhattak, de felmászhattak a légvárakba és az egyik mezőgazdasági munkagépeket forgalmazó cég által kiállított böhömnagy traktorokba is. Az idén először a fesztivál helyszínéhez közel levő fürdőmedencébe is kedvezményes áron térhettek be a lubickolni vágyó családok, így aki csak tehette, egész napos kirándulást szervezett a gyermekkavalkád idejére.

A rendezvénysorozat szervezői az előkészületek során az idén is egy pályázattal rukkoltak elő. A gyerekeknek ezúttal egy verset vagy mesét kellett írniuk, és ezeknek a főszereplője a fesztivál kabalafigurája, a polip lehetett, emellé egy képzőművészeti alkotást is készíteniük kellett. A pályázaton a zentai Hófehérke óvoda Százszorszép épületének középső és nagycsoportosai bizonyultak a legjobbnak. A nagyszabású munkában 26-an vettek részt, az alkotást pedig ki is állították a fesztivál színpadán. Az első helyezettek 300 garassal lettek gazdagabbak. A második helyezést a törökbecsei Miloje Čiplić Általános Iskola negyedikes diákjai érték el, s így 200 garas jutalomban részesültek. A harmadik a ludasi Mosoly csapat lett, s őket 100 garassal jutalmazták a szervezők. A különdíjas a ludasi Szalai Noémi, Szajánból Marić Katarina 3. osztályos tanuló, valamint a Dečja radost neven óvoda növendékei Pancsováról. Sokan voltak kíváncsiak a színpadi produkciókra is. Többek között fellépett a helybeli Flamenco Táncklub mazsorettcsapata, Pepi bohóc és társai Szegedről, a Zenegér zenekar. K. Földi Lilla és Káló Béla színművészek a Csizmás Kandúr c. bábjátékkal szórakoztatták a legkisebbeket, a fesztivál idei sztárfellépőjeként pedig a budapesti Kiskalász Zenekar játszott a gyermekeknek.