2024. április 26., péntek

Újabb tiltakozás Kisamerikában

Hétfőn (még egy) tiltakozó gyűlést tartottak a nagybecskereki Kisamerika helyi közösség polgárai, akik a Béga-tóra tervezett kocsmák építését ellenzik. Az összejövetelen határozatot fogadtak el, melyben követelik, hogy a városi képviselő-testület június 11-ére tervezett ülésén kapjon szót a helyi közösség képviselője és ismertesse: miért is ellenzik a szórakozóhelyek megépítését. A polgárok szerint hatályon kívül kell helyezni a 2011-ben elfogadott határozatot, amely lehetőséget ad az ilyen létesítmények vízre helyezésére.

Milana Vukov, a polgárok által létrehozott munkacsoport tagja közölte, hogy folytatják az aláírásgyűjtést. A petíciót már megfelelő számú polgár írta alá ahhoz, hogy a helyi közösség területén referendumot tartsanak a kérdésben. De, mint mondta, a céljuk az, hogy a vélemény-nyilvánítást tartsák meg városi szinten. A helyi közösségek fele már támogatja őket, a sportegyesületek többsége is. Ha pedig a város vezetősége nem ad majd helyet követelésüknek, akkor polgári engedetlenséghez folyamodnak.

Zoran Kostić-Cane, a Partibrejkers rockegyüttes frontembere szerint a várost meg kell védeni a „Grand”-tól. Szerinte egy értelmetlen kezdeményezésről van szó, amely mocsárrá változtatná a Béga-tavat, és veszélybe sodorná a város biztonságát.