2024. április 26., péntek

Zentai mezőőrök is mentettek

A közelmúltban a Zenta községi kommunális vállalatot képviselve a zentai mezőőrség három tagja is Smederevska Palankára utazott, hogy segítsenek az árvíz okozta károk szanálásában.

Bodó József, a zentai Kommunális és Lakásgazdálkodási Vállalat igazgatója elmondta, hogy amikor megjelent a felhívás, hogy az árvíz sújtotta területeken szükség lenne segítőkész emberekre, illetve a munkához elengedhetetlen felszerelésre, akkor a zentai mezőőrök közül hárman jelentkeztek, hogy segítenének, ő pedig jóváhagyta a kérelmüket, s rendelkezésükre bocsátott egy szivattyút, valamint megfelelő felszereléssel látta el őket.

– Megbeszéltük, hogy jelentkezzenek a községi válságtörzsnél, majd pedig az ott kapott utasítások szerint járjanak el – ecsetelte a vállalat igazgatója.

Molnár Csikós Zsolt, Tasić Norbert és Csikós Arnold zentai csőszök ezután a nagykikindai tűzoltókkal együtt utaztak le Smederevska Palankára, ahol három napon át a levonuló ár után fennmaradt vizet szivattyúzták ki családi házakból és udvarokból. Segítségük éppen a kellő időben érkezett, mivel a városban dolgozó mentők emberhiánnyal küszködtek. A zentai mezőőrök egy part alatti területen dolgoztak, amelyet mintegy másfél méter magasan öntött el a víz, rengeteg törmeléket hagyva maga után.

A három fiatalember beszámolt arról is, hogy a lakosok nagyon megörültek, amikor a rendelkezésükre bocsátott szivattyúval megjelentek az udvaraikban:

– Példamutató összefogásnak voltunk a szemtanúi, az ottaniak egyáltalán nem veszekedtek azon, kinél kezdjük a hátramaradt víz kipumpálását, s még a betonkerítéseken is rést ütöttek, hogy a víz egy-egy telekről könnyebben lefolyjon. Megtörtént az is, hogy a polgárok javíttatták meg a szivattyúinkat, és üzemanyagot is vásároltak nekünk, csakhogy mielőbb folytathassuk a munkát – ecsetelték a zentai mezőőrök.