2024. április 26., péntek
ÚJVIDÉKI MEZŐGAZDASÁGI VÁSÁR

Jó helyre kerültek a nyereménytraktorok

A szerencsés nyertesek tegnap hazahajthatták a Belarus traktorokat, amelyeket az idei újvidéki mezőgazdasági vásár keretében az Agropanonka MTZ Finke vállalat adományozott. Mint ismeretes, ez alkalommal nem egy, hanem két traktort sorsoltak ki.

Miroslav Daničić, a vásár főnyereményének  nyertese (Fotók: Dávid Csilla)

Miroslav Daničić, a vásár főnyereményének nyertese (Fotók: Dávid Csilla)

A vásár főnyereménye, a Belarus 82.1 traktor a 27 éves karlócai Miroslav Daničić tulajdonába került. Mint elmondta, tavaly óta foglalkozik mezőgazdasággal, némi családi tulajdonban levő és bérelt földet művel, összesen 15 hektárnyit.

– Nem hittem a fülemnek, amikor a vasárnap délutáni nyereményhúzást követően tudatták, hogy én vagyok a szerencsés nyertes. Csak akkor vettem komolyan, amikor másodszor is visszahívtak – mondta a szerencsés nyertes.

A nyereménynek nagy hasznát veszi, hisz eddig egy elavult IMT traktorral dolgozott, melyre már rég ráfért a csere.

Vasa Lazin, a Belarus traktorok tulajdonosai között kisorsolt traktorban

Vasa Lazin, a Belarus traktorok tulajdonosai között kisorsolt traktorban

A Belarus traktorok tulajdonosai körében kisorsolt 422-es modell az oroszlámosi Vasa Lazin gazdaságára került.

Vasa Lazin sem vette komolyan, amikor a Belarus cég vezérigazgatója telefonon tudatta vele a jó hírt, de amint érkeztek az ismerőseitől a SMS-ek, és a vásár honlapján is elolvasta a saját nevét, már tudta, hogy ennek a fele sem tréfa. Mint elmondta, 110 hektár földet művel, a nyereménytraktor lesz a negyedik traktor a gazdaságában. Legutóbb, pontosabban két évvel ezelőtt, Belarus 892-es modellt vásárolt.

A szerencsés nyertesek az idei, 81. újvidéki Nemzetközi Mezőgazdasági Vásár fő támogatójától, a Delta Generali biztosítóháztól egyéves gépjármű-biztosítást is kaptak.

Tegnap, a rendezvény utolsó napján még egy nyereményt kisorsoltak. Az Agropanonka jóvoltából 20 liter Mavanol motorolajat nyert Dušan Milutinov újvidéki lakos.