2024. április 26., péntek

Májusi Játékok Óbecsén

Holnap kezdődik és jövő péntekig tart Óbecsén az 57. Májusi Játékok. A gyermekszínjátszók nemzetközi fesztiváljára a 41 jelentkező közül Gordana Đurđević Dimić újvidéki színésznő 12 darabot válogatott be a versenyre, ebből hatot ifjúsági, hatot pedig gyermektársulatok adnak majd elő a Városi Színház színpadán. A zsűrit Maja Prelević, Mihaela Stamenković és Hajdú Tamás színművészek alkotják.

A 15 évesnél fiatalabbak mezőnyében óbecseiek, jagodinaiak, palánkaiak, mitrovicaiak, obrenovaciak mutatkoznak be, míg a 15 és 27 év közötti színjátszók Rumából, Kragujevacról, Cservenkáról, Óbecséről, Tuzláról és Szabadkáról érkeznek. A szabadkai MMK Népkör Fabula Rasa Színjátszó Grundja a fesztivál egyetlen magyar nyelvű társulata lesz, ők május 16-án 10 órai kezdettel Tasnádi István: Rovarok című előadást viszik színre Greguss Zalán és Ralbovszki Csaba rendezésében.

A rendezvény hivatalos nyitóünnepsége hétfőn 17 órakor kezdődik a főtéren, előtte kerül sor az óvodások és kisiskolások szokásos felvonulására a város központjában. Ezt megelőzően holnap kilenc órától egy szemle keretében óvodások állnak majd a világot jelentő deszkákra, és 17 órakor a Kör Galériában megnyílik a rendezvény pályázatára beérkezett plakátok kiállítása is.