2024. április 26., péntek

Megöltek egy kiskorút Kaluđericán

Hétfő este a kaluđericai Aleksa Šantić Általános Iskola udvarában géppisztolyból leadott lövés végzett egy 1998-ban született kiskorú fiatalemberrel, Marko J.-vel. A lövést ismeretlen személyt adta le, a közszolgálati tévé elsődleges beszámolója szerint a fiú néhány barátnőjével üldögélt az iskolaudvarban elhelyezkedő padon, amikor egy arra közlekedő gépkocsiból ismeretlen személyek rálőttek. A későbbi nyomozás azonban azt állapította meg, hogy a lövés mégsem a gépkocsi irányából érkezett.

Az eset 21.45-kor történt. A sebesültet először a helyi egészségházba szállították, majd onnan a sürgősségiek vitték be. Ötven perccel az esetet követően megállapították, hogy a fiú életét vesztette.

A rendőrség először informatív jellegű beszélgetést folytatott mindazokkal, akik Marko társaságában voltak hétfő este. Megállapították, hogy az ismeretlen személy által leadott lövés a fiú hátát találta el. A nap folyamán a hatóság három felnőttkorú fiatalt kísért be, köztük Marko fivérét is, azzal a gyanúval, hogy részt vehettek a gyilkosságban, illetve azért, hogy ne tudják befolyásolni a nyomozás további szakaszát.

Sajtóértesülések szerint az sem kizárt, hogy nem szándékos emberölés esetével áll a rendőrség szemben. Az eddigi információk szerint a géppisztoly olyan valakinek a tulajdonát képezi, aki Marko társaságában volt a baleset pillanatában. A fegyvert a rendőrség egy, az áldozat lakhelyéhez közeli folyóban találta meg.