2024. április 26., péntek
NYUGAT-BÁCSKA

Rekordösszeg a magyar tájékoztatásra

A régió hat médiaháza és egy zombori közintézmény összesen 3,5 millió dinár összegű támogatást nyert a Tartományi Művelődési és Tájékoztatási Titkárság pályázatán. Az összeg legnagyobb részét, 2,1 millió dinárt tájékoztatásra fordíthatja a nyertes három zombori, két apatini és egy kúlai médium.

Ebben a kategóriában a rekordösszeg, 1,5 millió dinár a Somborske novine hetilapnak jutott, a heti egy alkalommal megjelenő Magyar Mozaik című, egy oldalas mellékletének támogatására. A Kúlai Rádiónak 200 000 dinár jutott az ukrán nyelvű tájékoztatásra, míg az apatini Radio Dunav híradója és a Zombori Rádió Hármashatár elnevezésű projektje egyenként 150 000 dinár összegű támogatást kapott. A SOinfo.org hírportál 100 000 dinárt nyert a biotermelést népszerűsítő sorozatának megvalósítására.

A fennmaradó 1,3 millió dinárt a nyertesek műszaki fejlesztésre fordíthatják. Ebből a Zombori Rádió félmillió dinárt kapott a hanganyag digitalizálására, az Apatini TV pedig 400 000 dinárt költhet felszerelésre, míg a zombori Laza Kostić Művelődési Központ a XX. Nemzetközi Riportfesztivál (INTERFER) megszervezésére nyert támogatást.