2024. április 26., péntek

Nem lehet megállítani Vasiljevićet (?)

Dragiša Vasiljević, a Lisje igazgatójának tanácsadója a napokban újabb incidenst váltott ki, szétverte a temetkezési vállalatban a halotti torok számára kialakított étterem berendezését, és azzal fenyegette meg a munkásokat, hogy szitává lövi őket kalasnyikovval.

Vladimir Gvojić, a Lisje igazgatóhelyettese és Dalibor Kekić, a Városi temető szolgálatának a vezetője írásban értesítette Stojan Ivaniševićet, a Lisje igazgatóját a történtekről, majd arra szólították fel: vonja felelősségre Vasiljevićet!

– Ki fizeti meg az igazgató tanácsadójának a tombolását? A teljes berendezést szétdúlta, és a termet is megrongálta. Elítéljük azokat, akik féltik pozíciójukat, és nem mernek felszólalni az ügyben – áll egyebek mellett a nyilatkozatban.

A Lisje közvállalatban az incidens idején ünnepséget tartottak, okleveleket osztottak az idősebb alkalmazottaknak kitartó munkájukért. Ekkor érkezett Vasiljević, megszakította a rendezvényt, sértegette, fenyegette a jelenlevőket, kiragadta kezükből az oklevelet, és összetépte – mesélték a Lisje dolgozói. Hozzátették: az éttermet még aznap este újrafestették, hogy másnap készen várja a vendégeket – írja a Beta hírügynökség.

Sem a Lisje igazgatója, sem Vasiljević nem volt hajlandó nyilatkozni a történtekről.

Miroslav Parović, a Harmadik Szerbia elnöke azt nyilatkozta az esetről, hogy politikai lejáratásról van szó. A Lisje közvállalatot ugyanis a Harmadik Szerbia káderei irányítják.

Dragiša Vasiljević a közelmúltban a szolgálati személygépkocsijával részegen száguldozott a Felszabadulás sugárúton, három piros jelzést figyelmen kívül hagyott, majd amikor a rendőrök megállították, szitkozódni kezdett. A rendőrség bűnvádi feljelentést tett ellene hivatalos személy zaklatása miatt, továbbá szabálysértési feljelentést is, mert alkohol hatása alatt vezetett. A média arról is hírt adott, hogy Vasiljević rendőrként dolgozott, mielőtt a politika vizeire evezett.