2024. április 25., csütörtök
LABDARÚGÁS – BAJNOKOK LIGÁJA

Mourinho csapata még sosem búcsúzott a negyeddöntőben

A Chelsea a PSG ellen megismételné két évvel ezelőtti nyolcaddöntős teljesítményét a Bajnokok Ligája negyeddöntőjében, míg a tavaly döntős Borussia Dortmundnak még nagyobb bravúrra lesz szüksége, hogy az idegenben elszenvedett 3:0-s vereséget követően kiejtse a Real Madridot.

– Tudjuk, hogy nem lesz könnyű, de meg tudjuk fordítani a párharcot. Korábban már megcsináltuk, és képesek vagyunk rá ismét – jelentette ki a londoniak középpályása, Eden Hazard arra utalva, hogy 2012-ben a végül BL-győztes Chelsea a legjobb 16 között ugyanúgy 3:1-re kapott ki Nápolyban, ahogy a múlt héten Párizsban, s az akkori visszavágón, a Stamford Bridge-en 4:1-es hazai siker született.

A francia bajnokságban toronymagasan, 13 ponttal listavezető vendéggárda dolgát megnehezíti, hogy az első meccsen megsérült Zlatan Ibrahimović nem léphet pályára, de Laurent Blanc vezetőedző kijelentette: a svéd csatár hiányzása miatt nem változtat csapata taktikáján, játékfelfogásán. Érdekesség, hogy Edinson Cavani és Ezequiel Lavezzi személyében a PSG-ben két olyan támadó rohamozza majd a Kékek kapuját, akik tagjai voltak annak a Napolinak, amely két éve drámai körülmények között maradt alul a Chelsea-vel szemben.

A Chelsea saját közönsége előtt teljesen más csapat benyomását kelti, mint idegenben: vendégként legutóbbi három összecsapását elvesztette, ugyanakkor hazai pályán nyolc meccs óta még csak gólt sem kapott, ez most is rendkívül fontos lenne számára. A londoniak az egész szezont tekintve 22 hazai meccsükön egy vereség és két döntetlen mellett 19 győzelmet arattak. José Mourinho, a Chelsea trénere még sosem búcsúzott együttesével a negyeddöntőben a legrangosabb európai kupasorozatban, ugyanakkor egyetlen gárdája sem tudott még ledolgozni kétgólos hátrányt. A PSG játékosainak az adhat extra motivációt, hogy a klubvezetés minden futballistát 450 ezer euróval jutalmazna az elődöntőbe jutásért.

A másik mai párharc eldőltnek tűnik, de Jürgen Klopp, a Borussia Dortmund vezetőedzője azt ígéri, csapata nem adja meg magát.

– Két kiváló félidőt szeretnénk játszani, aztán meglátjuk, ez mire lesz elég – fogalmazott a tréner, aki ismét számíthat egyik legjobbjára, Robert Lewandowskira, aki az első találkozón eltiltását töltötte. Marco Reus is ennek megfelelően nyilatkozott, szerinte „a futballban bármi megtörténhet”. A Real Madrid és a Borussia Dortmund is bajnoki győzelemmel „melegített” az összecsapásra, előbbi 4:0-ra nyert a Real Sociedad vendégeként, míg utóbbi hátrányból fordítva múlta felül 2:1-re a Wolfsburgot.

Bajnokok Ligája, negyeddöntő, visszavágók: Chelsea–PSG (Arena Sport 3, Sport1, az első meccsen: 1:3), Borussia Dortmund–Real Madrid (20.45, Arena Sport 1, Digi Sport 1, 0:3)