2024. április 26., péntek
KÉZILABDA

Szerb győzelem, magyar vereség

A szerbiai férfikézilabda-válogatott Nagybecskereken 28:20-ra nyert Szlovákia ellen, a magyar nemzeti együttes pedig négy góllal veszített Németországtól az Oldenburgban rendezett pénteki barátságos mérkőzésen.

Felkészülési mérkőzés: Szerbia-Szlovákia 28:20 (10:11), Németország-Magyarország 28:24 (12:12).

A szlovének elleni, júniusi világbajnoki selejtezőre készülő magyar nemzeti együttes jól kezdte a találkozót, tíz perc után 4:2-re, húsz perc múltán pedig 8:6-ra vezetett, a szünetig azonban utolérte a házigazda gárda Mocsai Lajos legénységét. A második félórában hol itt, hol ott volt az előny, 20:18-at követően egyenlített (21:21), majd át is vette a vezetést a magyar válogatott (22:24), a hajrában azonban a németek voltak minden szempontból otthon, és sorozatban szerzett hat találattal 28:24-re győztek a végén már kevésbé összpontosító magyarokkal szemben. A két válogatott szombaton Lingenben is összecsap.

Szerbia a játék összes elemében jobb volt Szlovákiánál, így fölényes, nyolcgólos győzelmet jegyzett. Vladan Matić kiválasztottjai közül a csapatkapitány Momir Ilić volt a legeredményesebb hét góllal, Rastko Stojković hatszor volt eredményes, Nemanja Ilić és Nemanja Zelenović három-három gólt lőttek.

A mérkőzés után Matić elégedetten nyilatkozott: - A mérkőzés elején a védelmünk remekül működött. Ez a találkozó kiváló alkalom volt arra, hogy felkészüljünk a csehek elleni, júniusi vb-selejtezőre. Az utolsó húsz percben a válogatott úgy játszott, ahogyan az a nagy könyvben meg van írva. Szeretnék köszönetet mondani az ellenfélnek a sportszerű játékért és a közönségnek is a remek hangulatért – mondta Matić.

Heister Zoltán, a szlovák válogatott szövetségi kapitány a mérkőzés utáni sajtótájékoztatón azt emelte ki, hogy csapata nem koncentrált eléggé: - Megtorpantunk és nem voltunk eléggé agresszívek. Szerbia átvette az irányítást, s esélyünk sem volt arra, hogy megfordítsuk a találkozó állását – mondta Heister, aki Matićhoz hasonlóan megköszönte a szerb játékosok sportszerűségét. A szerb és a szlovák válogatott szombaton 18 órától Smederevóban méri össze erejét.