2024. április 26., péntek

Ismét kivirul(t) Óbecse

Korán érkezett meg a tavasz, így a Komunalac Közvállalat munkásai is a tervezettnél korábban munkához láttak: füvet nyírnak, fákat metszenek és virágokat ültetnek.

– Március végére minden közterületen lekaszáltuk a füvet, a virágágyásokat megkapáltuk és rendbe tettük, és megint beültetjük virágokkal. Igyekszünk eleget tenni a lakossági megkereséseknek is, ezért folyamatosan metsszük a fákat. A szolgáltatási díjainkat csökkentettük, így azok most alacsonyabbak, mint tavaly voltak – tudtuk meg Fejes Zoltán munkavezetőtől.

A vállalat vezetői felismerték azt is, hogy nem támaszkodhatnak kizárólag a költségvetési forrásokra, és igyekeznek piaci alapon működni, ezért más községekben is dolgoznak. Fejes szerint erre van is igény a piacon, de mivel a létszámstop miatt nem tudnának eleget tenni minden elvárásnak, csak annyi szerződéses munkát vállalnak fel, amennyit a jelenlegi állománnyal el tudnak végezni. Elmondása szerint a munkások most 120 százalékos kapacitással dolgoznak, és ha többen lehetnének, több megbízásnak is eleget tudnának tenni.

A Komunalac ebben az évben a piacokat is rendbe szeretné tenni a községben, a vasszerkezeteket átfestik, a rossz állapotban lévő betonkockák helyére pedig újak kerülnek. A tervek között szerepel a Tisza-parti sétány rendezése is, de erre csak a közvilágítás rekonstrukciója után kerül majd sor.