2024. április 26., péntek

Vasárnapig tart a virágpiac Óbecsén

Hetedik alkalommal szervezett a hétvégére virágpiacot Óbecsén a Biber civil szervezet, és a korábbi évekhez képest több kertész és kézműves mutatja be portékáját a város központjában. A pénteken kezdődött rendezvényre a borongós idő ellenére sokan kilátogattak.

A tengernyi muskátli, fák és bokrok mellett kézműves termékek, mézek, pálinkák stb. kaphatók a központban (Fotó: Fehér Rózsa)

A tengernyi muskátli, fák és bokrok mellett kézműves termékek, mézek, pálinkák stb. kaphatók a központban (Fotó: Fehér Rózsa)

A Garfield gyermekközpont nyílt téri óvodával, gyerekprogramokkal szórakoztatja ma a legkisebbeket, míg az Öko Óbecse civil szervezet környezetvédelemre nevelő műhelymunkákat, origami foglalkozásokat és kertészkedést szervez a gyerekeknek. A Posejdon Alpinista és Búvárklub ma 14 és 17 óra között tart bemutatót a közönségnek: Klózi Ernest, a klub vezetője azt tervezi, hogy amennyiben az időjárási viszonyok megengedik, a közönség “légi teázás” szemtanúja lesz – a klub tagjai egy felfüggesztett, levegőben lógó asztal mellett foglalnak majd helyet a székeken, így fogyasztják el a frissítőjüket.

Vasárnap örökbefogadási akció lesz, ekkor az óbecsei menhely gazdátlan kutyái keresnek a szervezők szerető gazdikat.