2024. április 26., péntek

Felújítják a Njegoš utcát

Városépítészeti Intézet projektuma alapján tegnap megkezdődtek a munkálatok

A város központjában levő utca összesen 350 méter hosszú, és mint ismeretes, két szakaszból áll. Az első része, amely a Jovan Subotić utca és a Trifković tér között húzódik, gyalogos- és járműforgalomra egyaránt használható, míg a Trifković tér és a Szabadság közötti rész sétálóutca, vagyis itt járművek nem közlekedhetnek. A Njegoš utcában egész nap óriási a forgalom, ezért gyorsan megrongálódik az úttest.

Az alapokig megmozgatják az úttestet (Fotó:  Dávid Csilla)

Az alapokig megmozgatják az úttestet (Fotó: Dávid Csilla)

A Városépítészeti Intézet projektuma a Jovan Subotić utca és a Trifković tér közötti részt öleli fel, amely összesen 220 méter. Az úttest ezen a részen rongálódott meg a legjobban, és a járdák is rossz állapotban vannak, mert a szennyvízhálózat kiépítésekor nem a szabályok szerint betonozták le.

A városrendezési terv alapján a Városépítészeti Intézet felújítási munkálatokba kezdett, hogy biztonságosabb és jobb legyen a közlekedés a város központjában. Új járdák épülnek, amelyeket betonlapokkal borítanak, az úttest megrongálódott részei pedig új betonburkolatot kap.

A Njegoš utca felújítási munkálatai során új utcai világítást helyeznek el, mert a mostani, amely a házak falára van erősítve, nem ad elegendő fényt. A Trifković tér és a Jovan Subotić utca közötti részen 11 utcai lámpát helyeznek el, a Szabadság tér felé eső területen pedig 5 LED-et szerelnek fel, mert ezek sokkal nagyobb fényt adnak, mint az elöregedett, fali világítótestek.

A felújítási munkálatok alatt forgalomkorlátozást vezetnek be a Trifković tér környékén, a Városépítészeti Intézet arra kéri a járművel közlekedő polgárokat, figyeljenek oda a forgalomkorlátozást jelző táblákra.

Abban az esetben, ha az elkövetkező időszakban megfelelő időjárási körülmények uralkodnak, a felújítási munkálatok a jövő hónap végére befejeződnek.