2024. április 26., péntek

Előadássorozat a cukorbetegségről

Az Újvidéki Egészségház Zmaj Ognjen Vuk utcai és limáni tanácsadó szolgálata már néhány éve hagyományosan heti rendszerességgel előadássorozatot szervez a cukorbetegségről, havonta kétszer pedig csoportterápiát tartanak a betegeknek. Az összejövetelek általában délután 5 órakor kezdődnek. Az előadásokon kívül az érintett betegeknek telefonon is segítséget nyújtanak a szakemberek. Minden, a cukorbetegséggel és a helyes étkezéssel, a fizikai aktivitással és a cukorbetegek életvitelével kapcsolatos kérdésre a páciensek választ kaphatnak a tanácsadó szolgálattól. A Zmaj Ognjen Vuk utcai tanácsadó szolgálat telefonszáma 4879-437, a limáni egészségház (III. emeletén lévő 347-es szoba) keretében működőé pedig 4879-833.

A márciusi előadássorozat témája Az inzulinadagolás. Kedden, tehát ma délután 5 órakor a limáni egészségházban Az inzulinadagolás helyes technikájáról hallhatnak előadást az érdeklődők, szerdán, holnap pedig szintén délután 5 órakor ugyanez lesz a téma a Zmaj Ognjen Vuk utcai egészségház tanácsadó szolgálatában.

A limáni tanácsadó szolgálat további előadássorozata:

Márciusi 11-én: Csoportterápia – Az inzulinadagolás módja; 18-án: Hogyan lehet elkerülni a lipodisztrófiát?; 25-én: Az inzulinterápiás betegek helyes táplálkozása.

A Zmaj Ognjen Vuk utcai egészségházban:

Március 12-én: Csoportterápia – Az inzulinadagolás módja; 19-én: Hogyan lehet elkerülni a lipodisztrófiát?; 26-án: Az inzulinterápiás betegek helyes táplálkozása.