2024. április 26., péntek

Megalapozni a folytatást

Nagybecskereki családokat látogatott meg Vicsek Annamária, és részt vett a farsangi kavalkádon

Vicsek Annamária, a Vajdasági Magyar Szövetség képviselőjelöltje csütörtökön meglátogatott néhány nagybecskereki családot, a Petőfi MME-ben pedig részt vett a farsangi kavalkádon, amelyet a Karolina, a nagybecskereki nők egyesülete szervezett.

Mint mondta, érdekes volt megtapasztalni azt, hogy egy városon belül is nagyon különböző életeket élnek az emberek, különböző történeteik vannak. Találkozott olyannal, aki tizenhat éve VMSZ-tag, aki tudja, hogyan fog majd szavazni, de olyanokkal is, akik nagyon nehéz anyagi körülmények között élnek, és olyan döntés előtt állnak, hogy talán azt a munkát is le kell mondani, amit éppen most csinálnak, mert a húszezer dináros havi fizetésért nem éri meg. Szomorú történeteket is hallott, de mint mondja, a visszajelzésekből ítélve megbizonyosodott arról, hogy érdemes családokhoz kimenni, kampányolni, energiát, erőt és időt belefektetni abba a munkába, amelyet most végeznek.

– Ez által megalapozzunk azt, ami majd 16-a után esetleg folytatódhat. Hiszen már olyan előzményekkel rendelkezik a VMSZ, olyan programot állított össze, amely valójában mindezekre a történetekre alapoz. Éppen azért tud ezekre a történetekre alapozva egy olyan programot nyújtani a választópolgároknak, amely nagyon vállalható, és nem is kell különösebb bátorság hozzá. Felelősségteljes programról van szó, és én nagyon bízom abban, hogy ezeknek a családoknak is tudunk majd segíteni – nyilatkozta Vicsek Annamária.

Pedagógusként és gyerekprogram-szervezőként nagy érdeklődéssel nézte végig a farsangi kavalkádot a helybeli Petőfi MME nagytermében, a gyerekek (és a szülők) hangulata pedig csak fokozódott, amikor jómaga is bekapcsolódott a műsorba.

– A farsangi időszak azért jelentős a magyarság szempontjából, mert ez egy olyan jellegzetes ünnep, amelyet itt, Vajdaságban csak mi ünnepelünk. Ez különösen most fontos a számunkra, hogy egy összetartó erőt tudunk demonstrálni ezzel, jól érezzük magunkat, mindezt együtt és magyarul tesszük, s azt hiszem, hogy ennek is nagyon jelentős üzenete van – mondja a VMSZ képviselőjelöltje.