2024. április 26., péntek

„Részt kell vállalni a változásokban”

Bácsföldváron járt Kovács Elvira, a VMSZ köztársasági parlamenti képviselője

Kedden Bácsföldváron is kampányolt a Vajdasági Magyar Szövetség, ahol Kovács Elvira képviselő, mgr. Fehér László képviselőjelölt és Molnár Viktor, a VMSZ óbecsei szervezetének az elnöke a délutáni órákban meglátogatott két helybéli családot, és találkozott a helyi kultúrkör keretében működő Kézimunka Kedvelők Klubjának a tagjaival.

A kötetlen találkozók után este a kultúrkörben a párt aktivistáival és szimpatizánsaival ültek asztalhoz a politikusok, velük beszélgettek el arról, miért kell arra motiválni a polgárokat, hogy járuljanak az urnák elé március 16-án.

– A kormány nem bukott meg, de hatalmas változások előtt állunk, ezeket lehetetlen véghezvinni kellő támogatottság nélkül. Nem a magyar közösség fogja eldönteni azt, hogy ki lesz a kormányfő, de abban felelőssége van, hogy részt vállal-e ezekben a változásokban. Fontos a részvételi arány, ez befolyásolja azt, hány magyar képviselő lesz a parlamentben. Kisebbségi pártként nemcsak az identitásmegőrzést tartjuk szem előtt, hanem szociális, gazdasági és egészségügyi kérdésekkel is foglalkozunk, de ezekre csak kormányzati szerepvállalással tudunk hatást gyakorolni – mondta el a többi között Kovács Elvira.

Mgr. Fehér László is azt hangsúlyozta: politizálni csak eredményesen érdemes, ezt pedig a leginkább kormányzati pozícióból lehet, mert a parlamentben általában már nincs lehetőség változtatásokat eszközölni. Szerinte meg kell ragadni a kínálkozó esélyt, és ha Óbecsén ezt sok magyar szavazó teszi meg, akkor akár a helyi önkormányzat struktúrájában is bekövetkezhetnek változások.

Molnár Viktor arról beszélt, hogy a VMSZ már a választások előtt elkezdett dolgozni egy gazdasági és térségfejlesztési programon, valamint egy falu-, tanya- és peremterületi gondnoki hálózat kialakításán. Különösen fontosnak a térség infrastrukturális fejlesztését tartja, mert megfelelő infrastruktúra nélkül az EU-s sztenderdek szerint még egy falusi húsfeldolgozó üzem sem működhet.