2024. április 26., péntek

Segítségnyújtás a rászorulóknak

A zentai Szociális Védelmi Központ összesen 25 200 kilogramm lisztet oszt szét a község területén élő szociálisan veszélyeztetett lakosok között

A zentai Szociális Védelmi Központban tegnap reggel kezdték meg annak a több mint huszonöt tonnányi lisztnek a szétosztását a községbeli rászorulók között, amelyet a zentai önkormányzat közbenjárásának köszönhetően Vajdaság Autonóm Tartomány Árutartalékainak Igazgatósága adományozott az intézménynek a község területén élő, szociálisan veszélyeztetett lakosság megsegítésére.

A Szociális Védelmi Központ udvarában már a reggeli órákban kígyózó sorokban álltak a rászorulók, akik szerettek volna mielőbb hozzájutni az adományhoz, amely saját elmondásuk szerint nagy segítséget jelent számukra, hiszen így legalább néhány napon át biztosan lesz mit az asztalra tenniük. A rászoruló családok tagjai ugyanis a mostani akció keretében fejenként 10-10 kilogrammnyi lisztet kapnak adományként, a többtagú családok azonban legfeljebb 50 kilogrammnyi lisztet vihetnek haza, függetlenül attól, hogy hány tagja van a családnak.

Zenta község területén összesen több mint 1000 család, azaz mintegy 2400 személy jogosult pénzbeli szociális juttatásokra. Mivel a segély számukra érkezett az Árutartalékok Igazgatóságától, a mostani adományosztás a község lakosságának körülbelül a 10 százalékát érinti, magyarázta Kecskés Dezső, a Szociális Védelmi Központ igazgatója, majd hozzátette, a községhez tartozó falvak lakói az adományokat a zentai lakosokhoz hasonlóan a Szociális Védelmi Központban is átvehetik, ugyanakkor azok számára, akik nem tudnak, vagy nem akarnak Zentára utazni a lisztért, megszervezik az adományoknak a falvakban történő kiosztását is. Az érintettek február 18-án, kedden a kevi, 19-én, szerdán a felsőhegyi, 20-án, csütörtökön a bogarasi, 21-én, pénteken pedig a tornyosi helyi közösség épületében is átvehetik majd a nekik járó adományt.