2024. április 26., péntek

Csókán kamerák figyelik a legforgalmasabb útkereszteződést

Tegnap délután hivatalosan is üzembe helyezték Csókán a település bejáratánál felállított videokamerákat. Az észak-bánáti körzet hat községe közül Csóka a negyedik, amelyben térfigyelő videokamerákat helyeztek el a közlekedés- és közbiztonság javítása érdekében. Amint azt Balázs Ferenc polgármester elmondta, a 3,5 millió dinár ráfordítással készült rendszer nagy jelentőségű az egész község számára, hiszen nemcsak a közlekedés válhat biztonságosabbá, hanem a közbiztonság is. Hamarosan térfigyelő kamerákat szerelnek fel Csókán az általános iskola és középiskola környékén is, hogy a diákok és a szüleik nagyobb biztonságban érezhessék magukat.

Željko Popović, a csókai rendőrállomás parancsnoka reményét fejezte ki, hogy Csókán a legfrekventáltabb útkereszteződésben, a benzinkútnál felállított térfigyelő kamerák hozzá fognak járulni a biztonságosabb közlekedéshez. Ezen a helyen történt korábban a legtöbb baleset és a legtöbb közlekedési szabálysértés. A gépkocsivezetők minden bizonnyal óvatosabban fognak ezután közlekedni, ha tudják, hogy a kamerák felvesznek minden szabálytalanságot, és a felvétel alapján azután a közlekedési rendőrség szabálysértési eljárást kezdeményezhet a közlekedési szabályok be nem tartói ellen.

A közlekedést felügyelő kamerák üzembe helyezésén jelen volt Predrag Đikanović, a belügyminisztérium informatikai-technológiai igazgatóságának osztályvezetője is, aki üdvözölte a rendszer üzembe helyezését. A közeli jövőben az észak-bánáti körzetben hasonló videó megfigyelő kamerákat szerelnek fel Törökkanizsán és Nagykikindán is, mert a tapasztalat azt mutatja, hogy ezek a térfigyelő rendszerek visszatartó erővel bírnak a közlekedési szabályok megszegőivel szemben.