2024. április 26., péntek

Nem fagyoskodnak többé

Sikerült megoldást találni a hét hajléktalan nő számára

A napokban incidens történt, amikor az önkormányzat egy lakóépületben szeretett volna szállást biztosítani hét hajléktalan nő számára. A Njegoš utcai épület lakói pénteken megakadályozták a hajléktalanok beköltözését, bezárták a közös folyosó ajtaját, így a szerencsétlen hajléktalanok nem tudtak bejutni.

Az újvidéki polgármesteri hivatal tegnap közölte, sikerült megoldást találni a hajléktalan nők számára, egy másik épületben biztosítanak számukra szállást a Gaj utcában.
Miloš Vučević polgármester kezdeményezésére a Poslovni prostor közvállalat és a Szociális Munkaközpont szerződést írtak alá, amelynek értelmében a Gaj utca kettő alatti épületben alakítanak ki ideiglenes otthont a hajléktalanok számára, itt tartózkodhatnak egész télen.
A Gaj utcai ideiglenes menhelyen 19 órától reggel 7 óráig tartózkodhatnak, biztosítva van a fűtés, és mindig lesz valaki a Szociális Munkaközpontból, aki gondoskodik róluk. A nappalokat az újvidéki nappali menhelyen tölthetik – írja a Beta hírügynökség.
A polgármesteri hivatal közleményében többek között az is olvasható, hogy sikerült aláírni egy szerződést, amelynek köszönhetően tartósan megoldódhat az éjjeli menhely gondja. A Temerini utcában az önkormányzat megállapodott egy épület használatáról, amely egyelőre nem lakható, mert romos állapotban van, de már folyamatban van a felújítási tervdokumentáció, amelynek köszönhetően az önkormányzat nemsokára éjjeli szállást biztosít a hajléktalanok számára.