2024. április 26., péntek
KIRÁLYHALOM

A színjátszók bemutatója

Évtizedes kihagyás után a királyhalmi Petőfi Sándor Művelődési Egyesületnek ismét vannak színjátszói, akik most készülnek első bemutatójukra. Az Ezerjó drámacsoport január 26-án, vasárnap 18 órakor mutatja be a helyi művelődési házban a Gion Nándor Engem nem úgy hívnak című regényéből készült előadást, melyet Berényi Emőke állított színpadra.

Szereplők: Elbeszélő – Berényi Sarolta, Kéményseprő – Csécsei Hermina, Súgó, mindenes – Csorba Edvin, Titi – Horváth Rebeka, Sabol – Kovács Fanni, Péter – Rácz Edvárd, Dollár – Szalma Balázs, Hajóslegény – Valkovics Anett, Pollák – Valkovics Patrik, Barth – Varga Andrea, Fifi, céllövöldés – Varga Réka, Rea – Velez Varga Lilla

Ha eljön, egy 1970-ben íródott, de a mai napig érvényes üzenetet hordozó, nagy sikerű ifjúsági regény első színpadi adaptációját láthatja a gyermek- és felnőttkor határán való egyensúlyozásról, a felelősségvállalás nehézségeiről és a kezdeti suta szerelmi próbálkozásokról. A darab főhősei helyüket nem lelő kamaszok, akik eldöntik, elhagyják az otthonukat, hogy együtt próbáljanak szerencsét a nagyvilágban. Vajon sikerül eljutniuk a tengerre, vagy örökre egy autószerelő műhelyben ragadnak?

„Az a lényeg, hogy sehol se maradjunk sokáig. Akkor nem unnak meg az emberek, és te sem vagy kénytelen száz évig ugyanazokat az unalmas pofákat nézni. Ha állandóan mész valahová, akkor mindig élni fogsz. Az emberek csak akkor halnak meg, ha már nem mennek sehová.”