2024. április 26., péntek
SCHUMACHER BALESETE

Nincs másik felvétel, a nyomozás folytatódik

Csak a fejkamera által rögzített, kétperces felvétel áll a rendelkezésére a francia ügyészségnek, amely tovább folytatja a nyomozást a hétszeres Formula–1-es világbajnok Michael Schumacher december 29-i súlyos síbalesetével kapcsolatban.

A szerdai sajtótájékoztatón a vizsgálatot vezető Patrick Quincy közölte, a súlyos fejsérüléseket szenvedett expilóta a kijelölt pályától 3–6 méterre esett el, a szikla pedig, amelybe beverte a fejét, körülbelül nyolc méterre található a pálya hátárától. Quincy azt mondta, kételkedik abban, hogy létezik egy turista által készített felvétel is, amelyen látszik a bukás. A fejkamera felvételét tovább vizsgálják, azt még nem tudták megállapítani, milyen sebességgel haladt Schumacher, amikor elesett. Quincy ehhez hozzátette, hogy a sebesség önmagában nem volt döntő tényező a balesetben. A pilóta felszerelése rendben volt, ez nem okozhatott problémát. A sisakja az esésnél széttört.

A sajtótájékoztatón elhangzott még: egyelőre nem döntöttek abban a kérdésben, hogy indítanak-e büntetőjogi eljárást a Méribelben található pályát üzemeltető cég ellen. A pálya kijelölése megfelelő volt. A nyomozók azt is közölték, hogy Schumacher családja „nagyon együttműködő” volt a vizsgálatot végző hatóságokkal.

Sabine Kehm, a volt versenyző menedzsere hétfőn azt közölte, hogy Schumacher állapota változatlanul „kritikus, de stabil”. A Formula–1 hétszeres vb-győztesét, akinek pénteken volt a 45. születésnapja, másfél hete mesterséges kómában tartják a grenoble-i klinikán, állapota életveszélyes volt, amikor kórházba szállították. Már kétszer megoperálták, a második beavatkozás során egy vérömlenyt távolítottak el agya bal feléből.