2024. április 26., péntek
XXI. NŐI KÉZILABDA-VILÁGBAJNOKSÁG

A kötelező teljesítve

Tunézia legjobbjai Franciaországban légióskodnak, de a játékerejüket tekintve nem különböznek sokkal azoktól a csehektől, akiket Magyarország könnyedén legyőzött a Szerbiában zajló női kézilabda-világbajnokság 1. fordulójában.

A hajrában aranyat értek Tomori Zsuzsanna góljai (Fotó: Ótos András)

A hajrában aranyat értek Tomori Zsuzsanna góljai (Fotó: Ótos András)

A D csoport 2. fordulójának nyitómeccsén valahogy a játék képe is hasonló volt, hiszen az elején az észak-afrikaiak tartani tudták a lépést, de látszott, amint a magyarok felgyorsították volna a játékot, a klassziskülönbség gyorsan megmutatkozott – volna. Az első félidőben egyébként csak hevenyészetten védekeztek a magyarok, s kisebb meglepetésre a tunéziai átlövések okoztak gondot, ezért Kisst Herr váltotta a kapuban. A játék képe azonban nem változott, a magyarokban csakúgy nem volt tűz, mint magában a meccsben, látszott, hogy amolyan kötelezőnek tartják ezt a feladatot, s ehhez mérten csak 15:15-ös döntetlennel vonultak a pihenőre. Az első játékrész hőse egyébként a mindössze 21 éves Dhaouadi volt, aki 6 alkalommal vette be a magyar kaput.

A második játékrészben a magyarok megpróbálták felgyorsítani a játékot, aminek az lett az eredménye, hogy hárommal el is húztak, de a védekezés továbbra sem működött, s a tunéziaiak kezdték elhinni, hogy van keresnivalójuk a mérkőzésen. 23:22-es magyar előnynél volt is lehetőségük egyenlíteni, de a visszaállt Kiss hárított, a hajrában pedig Tomori kétszer is betalált, s a csapat behúzta a kötelezőt. Ezen a meccsen ez volt a lényeg, most következik a harmatgyenge Ausztrália, majd a két sokkal komolyabb ellenfél, Románia és Németország.