2024. április 26., péntek

Gyilkosság Zentán

Két holttestet talált a rendőrség egy lakóházban

A zentai rendőrség dolgozói vasárnap a kora délutáni órákban az Ősz Szabó János utca 23. szám alatti családi házban egy 73 és egy 21 éves férfi holttestére bukkantak. A szomszédok ugyanis jelentették, hogy napok óta nem látták a ház lakóját. Nem hivatalos információink szerint az egyiküket megölték, a másik férfi testén azonban nem találtak külsérelmi nyomokat. A holttesteket az újvidéki Igazságügyi Orvostani Intézetbe szállították boncolásra.

A városban több híresztelés is szárnyra kelt az eset kapcsán. A szóbeszéd szerint a két személy összeszólalkozott egymással, és az egyik a vitára úgy tett pontot, hogy megölte a másikat, majd pedig az áldozat elföldelése közben szívinfarktust kapott és meghalt. Emellett azt is beszélik, hogy nem is kettő, hanem három személy holttestét találták meg a belügyi szervek.

Az utcabeliek szerint egyébként abban a házban, amelyben a hullákra rábukkantak egy idős, visszahúzódó, de nagyon rendes, szerb nyelven beszélő férfi élt, akit közelebbről nem ismertek, s csak ritkán találkoztak vele.

A rendőrség a ház környékén teljesen lezárta az utcát, s ottjártunkkor is rendőrök tartózkodtak az utcán és a lakóépületben.

Legfrissebb, nem hivatalos információink szerint az idős ember, Mustafa Ć. holttestét az előszobában találta meg a rendőrség, a fiatalember, S. Tibor teste pedig az udvaron hevert. Szintén nem hivatalos az az értesülésünk, miszerint a boncolás során kiderült, hogy a fiatalembert megölték, a ház lakója pedig szívinfarktusban halt meg. S. Tibor állítólag még november 24-éről 25-ére virradó éjszaka eltűnt egy közelben lakó ismerősénél megtartott buli után.

Zentán utoljára 2007-ben történt gyilkosság, amikor is lőfegyverrel megölték Momir Lazić közismert ügyvédet. Az eset elkövetőjének a kilétére azóta sem derült fény.